Nothing Phone (1), telefonul pregătit de ceva vreme de Carl Pei, a fost lansat oficial în seara asta. Departe de flagship-ul visat, este un midrange destul de echilibrat. Rămâne de văzut dacă va reuși să mai atragă cumpărătorii pentru că există numeroase alternative la acest nivel de dotări, de la aproape toate brandurile posibile.

Nothing Phone (1)

Detalii tehnice Nothing Phone (1)

Ecran: 6.55 inch OLED, 120Hz, FHD+, 402 ppi
Procesor: Snapdragon 778G+ 5G (6 nm)
GPU: Adreno 642L
Memorie: 8 / 12 GB RAM
Stocare: 128 / 256 GB UFS 3.1
Camera: 50 + 50 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Dimensiuni: 7.6 mm
Greutate: 199 g
Baterie: 4500 mAh + 33W
OS: Android 12, Nothing OS
Tehnologii: NFC, USB Type-C 2.0, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2
Preț: 470 de euro

Nothing Phone (1) este cam singura noutate din 2022. Brandul Nothing este creat de Carl Pei. Fostul creator OnePlus vrea să facă un flagship de nivel mediu, un challenger, cu care să cucerească piața smartphone. Compania s-a lansat anul trecut cu Nothing Ear (1), iar căștile au avut succes real.

Lansarea Nothing Phone (1)

Lansarea online, botezată “The Nothing (event): Return to Instinct”, a prezentat câteva informații oficiale. Detaliile le cam știam deja. Oamenii au dorit să facă un produs care să atragă atenția. Să nu arate exact la fel ca modelele de pe piață. Și când pui mâna pe el să și funcționeze destul de bine. Cel puțin atât cât utilizatorul să fie mulțumit.

Au decis să prezinte telefonul “pe surse” pentru a controla ce imagini apar și ce detalii sunt prezentate. Astăzi, nicio companie nu are control asupra zvonurilor care apar. Așa că este mai simplu să prezinți detaliile.

Designul general tot amintește de iPhone. Marginile metalice plate sunt similare, ecranul cu colțurile rotunjite. Modulul foto are doar două lentile pe spate. Bine că sunt aliniate altfel. Telefonul are și câteva lucruri unice. Spatele are un design special, transparent. Dar este și iluminat. Și aceste lumini de pe spate se pot sincroniza cu tonurile de apel.

Marginile sunt din aluminiu reciclat. Fața și spatele sunt din sticlă, acoperite cu Gorilla Glass 5. Multe materiale din telefon sunt reciclate, în special plasticul, dar și aluminiul.

Interfața este minimalistă, Android este deja destul de bun. O interfață greoaie îngreunează experiența și consumă bateria. Au făcut aplicație specială pentru căștile Nothing, dar și una pentru mașinile Tesla. Focusul echipei a fost pe stabilitate și calitate. Au reparat toate bug-urile semnalate de testeri.

Camerele foto rămân importate. Au ales două camere pentru că au dorit să ofere două camere bune. Degeaba oferă rivalii quad-camera, dacă doar un senzor este bun. Oamenii vor folosi senzorii proști și vor rămâne cu o impresie proastă despre telefon, despre brand. La fel, majoritatea producătorilor de telefoane plătesc fotografi profesioniști, care să meargă în locuri exotice pentru a face poze cu telefoanele. Dar adevărul este că un utilizator normal niciodată nu o să reușească asemenea poze. Iar apoi va fi dezamăgit de telefon.

Începând cu specificațiile, telefonul “Nimic 1” are un procesor Qualcomm Snapdragon 778G+, un display OLED FHD+ de 120 Hz, o cameră dublă pe spate cu senzori Sony IMX766 de 50 de megapixeli și o cameră selfie de 16 megapixeli. Bateria este de 4.500 mAh, iar încărcarea rapidă cu doar 33W. Ei zic că atinge 50% în 30 de minute.

Dar problema rămâne prețul. Un midrange cu dotări similare, Galaxy A52S 5G costă acum sub 1.350 de lei. Dar Telefonul Nothing, da, poate un pic mai premium, cu un design special și o interfață nouă, vrea să se vândă la 2.350 de lei. La acel preț se găsesc și telefoane cu dotări hardware mai bune.

Telefonul va fi disponibil comercial din 16 iulie.