Se discută despre iPhone 6S și iPhone 6S Plus, următoarele versiuni ale terminalului Apple.  Și de asemenea sunt tot mai multe zvonuri despre o variantă ieftină, iPhone 6C.  Unii vorbesc deja despre iPhone 7. Nu cred nici 30% din zvonuri, dar este plauzibilă ideea că Apple caută variante pentru a crește încă o dată spectaculos vânzările. Anul trecut a fost iPhone 6 Plus, dar în 2015, care va fi noutatea? În mod clar nu ceasul Apple.

iphone

Sursa: Gratisography

Este clar că Apple va lansa două modele anul acesta, cel puțin. Modelul de bază, vedeta vânzărilor și cel pe care și-l dorește toată lumea – că se va numi 6S sau 7 este doar un detaliu. Rămâne telefonul utilizatorului normal, subțire, destul de compact, cu o cameră foto bună, actualizări la toate nivelurile hardware și software. Modelul cu ecran mare, unii îi zic deja iPhone 6S Plus, va continua în sensul lui 6 Plus. Nici măcar Apple nu anticipa să aibă atâta succes cu ecranul mare, dar oamenii preferă aceste terminale masive, dar cu baterie mare și putere hardware mare.

iPhone 6C n-ar fi o chestie complet nouă. Acum doi ani, Apple a surprins piața cu iPhone 5C, un device care avea dotări bune, dar carcasa din plastic, dar care din păcate a eșuat la un capitol: prețul său a fost prea mare comparat cu ce oferea. Iar vânzările au fost slabe. Poate după ce a fost scos la ofertă de operatori să fi avut rezultate mai bune, a fost la 99 de euro. Totuși, anul trecut nu a fost lansat un 6C, iar lumea presupune că el va veni odată cu generația “S”. În general Apple lansează în primul an un terminal bun  și apoi varianta S (3G/3GS, 4/4S, 5/5S). Dacă lansarea 5S a adus și modelul ieftin 5C, analiștii cred că anul acesta modelul 6S va aduce 6C. Este logic, nu?

Sursa: 9to5mac

iPhone 6C - din spate
iPhone 6C – din spate

Mai degrabă tind să cred discuțiile de pe Cnet – iPhone va prelua din nouățile Apple la toate nivelurile. Ar fi excelent să aibă USB 3.1 (USB-C), noua versiune smart de la Macbook 12. De asemenea, încărcarea wireless pare să fie tema anului, toate gadgeturile la modă au asta. De asemenea, se discută despre ecranul OLED, tehnologia a evoluat, iar display-ul de pe LG Flex 2 este chiar excelent (OLED-P, plastic). Chestia cu ecranul acoperit de safir nu o mai crede nimeni acum, dar se discută în continuare despre asta. Despre tehnologia Force Touch de la Macbook, nu știu ce să zic, poate e utilă, poate nu. Trebuie experimentată.

Cel mai nasol zvon este legat de SIM-ul integrat, care s-ar putea să fie blocat înăuntru. Adică vei folosi acel iPhone doar la operatorul la care l-ai cumpărat. Complicat și enervant în același timp. Sper să fie doar un zvon.