Se discută despre iPhone 6S și iPhone 6S Plus, următoarele versiuni ale terminalului Apple.  Și de asemenea sunt tot mai multe zvonuri despre o variantă ieftină, iPhone 6C.  Unii vorbesc deja despre iPhone 7. Nu cred nici 30% din zvonuri, dar este plauzibilă ideea că Apple caută variante pentru a crește încă o dată spectaculos vânzările. Anul trecut a fost iPhone 6 Plus, dar în 2015, care va fi noutatea? În mod clar nu ceasul Apple.

iphone

Sursa: Gratisography

Este clar că Apple va lansa două modele anul acesta, cel puțin. Modelul de bază, vedeta vânzărilor și cel pe care și-l dorește toată lumea – că se va numi 6S sau 7 este doar un detaliu. Rămâne telefonul utilizatorului normal, subțire, destul de compact, cu o cameră foto bună, actualizări la toate nivelurile hardware și software. Modelul cu ecran mare, unii îi zic deja iPhone 6S Plus, va continua în sensul lui 6 Plus. Nici măcar Apple nu anticipa să aibă atâta succes cu ecranul mare, dar oamenii preferă aceste terminale masive, dar cu baterie mare și putere hardware mare.

iPhone 6C n-ar fi o chestie complet nouă. Acum doi ani, Apple a surprins piața cu iPhone 5C, un device care avea dotări bune, dar carcasa din plastic, dar care din păcate a eșuat la un capitol: prețul său a fost prea mare comparat cu ce oferea. Iar vânzările au fost slabe. Poate după ce a fost scos la ofertă de operatori să fi avut rezultate mai bune, a fost la 99 de euro. Totuși, anul trecut nu a fost lansat un 6C, iar lumea presupune că el va veni odată cu generația “S”. În general Apple lansează în primul an un terminal bun  și apoi varianta S (3G/3GS, 4/4S, 5/5S). Dacă lansarea 5S a adus și modelul ieftin 5C, analiștii cred că anul acesta modelul 6S va aduce 6C. Este logic, nu?

Sursa: 9to5mac

iPhone 6C - din spate
iPhone 6C – din spate

Mai degrabă tind să cred discuțiile de pe Cnet – iPhone va prelua din nouățile Apple la toate nivelurile. Ar fi excelent să aibă USB 3.1 (USB-C), noua versiune smart de la Macbook 12. De asemenea, încărcarea wireless pare să fie tema anului, toate gadgeturile la modă au asta. De asemenea, se discută despre ecranul OLED, tehnologia a evoluat, iar display-ul de pe LG Flex 2 este chiar excelent (OLED-P, plastic). Chestia cu ecranul acoperit de safir nu o mai crede nimeni acum, dar se discută în continuare despre asta. Despre tehnologia Force Touch de la Macbook, nu știu ce să zic, poate e utilă, poate nu. Trebuie experimentată.

Cel mai nasol zvon este legat de SIM-ul integrat, care s-ar putea să fie blocat înăuntru. Adică vei folosi acel iPhone doar la operatorul la care l-ai cumpărat. Complicat și enervant în același timp. Sper să fie doar un zvon.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!