HMD Global, producătorul telefoanelor sub brand Nokia, a prezentat recent Nokia 2660 Flip reactualizat. Dar tot telefonul clasic, cu butoane, iar modernizarea este minimă, nu în pas cu tendințele vremii.

Nokia 2660 Flip Pop Pink

Despre Nokia 2660 Flip

Există un fenomen retro, sunt grupuri de tineri care preferă telefoane clasice. Însă moda Flip a revenit acum datorită telefoanelor cu ecran pliabil. Iar tinerii sunt primii care au adoptat pliabilele, în detrimentul terminalelor smartphone obișnuite. Dar curentul retro este mai mult de amuzament și implică un număr mic de pasionați. Așa că lansarea unui nou telefon cu butoane nu ajută practic, la nimic. Un pliabil mai ieftin ar fi ajutat tinerii să adopte formatul acesta la modul real.

HDM susține însă că se vând milioane de telefoane clasice Nokia lunar. Așa că încearcă să actualizeze din când în când modelele care au avut succes acum 25 de ani.

Nokia 2660 Flip vine în culorile Pop Pink și Lush Green. Consideră că acest model poate ajuta la detoxifiera digitală. Deși și acesta este un praf în ochi, modelul având tehnologie LTE și ecran color, deci acces la browser și orice servicii digitale sunt disponibile în vechiul format web.

HMD anunță dublarea vânzărilor de telefoane Flip de la an la an (2021 vs. 2022) și se așteaptă la o creștere suplimentară în 2023.

Lars Silberbauer, Chief Marketing Officer al HMD Global, a declarat: „există o creștere a interesului pentru telefoanele de tip clapetă și credem că acesta provine din nevoia de a lua o pauză de la fluxul constant de notificări primite, postări pe rețelele de socializare și nu numai. Oamenii își doresc mai multă simplitate, mai mult timp față în față, mai mult timp pentru a gândi și timp pentru a purta o conversație neîntreruptă! Sunt sigur că avem fiecare exemple în care un moment frumos din viață a fost întrerupt de notificări. De aceea reintroducem Nokia 2660 Flip, pentru a le oferi din nou oamenilor pauza necesară de la smartphone, pentru a se putea bucura cu adevărat de momentele speciale din viețile lor”.

Modelul original Nokia 2660 Flip a fost lansat în 2007, și primul telefon Nokia Flip a fost lansat în 1998. Din păcate nu avem un preț comercial, dar presupun nu că nu sunt tocmai scumpe, fiind telefoane „dumb”.