Nokia 515 a fost lansat azi și continuă seria telefoanelor mobile clasice, dar acum cu finisaje premium, cu aluminiu și Gorilla Glass. Sincer, acest model e surprinzător în multe privințe. Există în continuare un grup de utilizatori de telefoane mobile clasice, dar și un grup de fani Nokia care spun că orice model finlandez e mai bun decât terminalele cu Android și un grup de fanatici Microsoft care jură că Lumia este o linie smartphone excepțională. Dar acest model este atât de atipic încât mai bine mă abțin de la alte comentarii.

Nokia 515
Nokia 515

Nokia 515

Nokia 515 este disponibil și în varianta single și dual-SIM. Modelul este disponibil în culorile alb sau negru, carcasa este din aluminiu, iar ecranul este acoperit cu Gorilla Glass 2. Este subțire, are circa 1 centimetru și ceva grosime. Culmea, modelul are cameră foto de 5 megapixeli, are Bluetooth, tehnologie 3G, aplicații de Facebook sau Twitter, acces la mail sau aplicații foto.

Ecranul este de 2,4 inch, are HD Voice, aplicație dedicată pentru transfer de fișiere de pe un terminal Windows Phone 8 sau Android.

Nokia 515 urmează să fie livrat la nivel global în luna septembrie, începând cu Rusia, Germania, Elveția și Polonia, la un preț recomandat de 115 Euro, fără taxe sau subvenții.