Nokia 920 Lumia este noul smartphone vârf de gamă cu Windows Phone 8. Miercuri dimineață la Helsinki începe Nokia World, evenimentul anual în care sunt lansate terminalele smartphone noi și sunt anunțate noile direcții pe care pariază compania finlandeză. Sigur, acum nu mai este interesul din anii trecuți, dar sper totuși să lanseze device-uri care să aibă impact în piață.

Nokia 920
Nokia 920

Nokia 920

Nokia 920 va avea display cu diagonala de 4,5 inchi, rezoluție HD (probabil 1280×800) procesor dual-core la 1,5 GHz, 1GB de RAM, cameră foto cu senzor de 8 megapixeli cu tehnologie Pureview. Deci s-ar putea numi Nokia 920 Pureview și nu Lumia.

Design-ul este cel iconic, similar cu Lumia 800, dar mai subțire și mai mare un pic. Capacitatea de stocare este de 32GB și nu e clar dacă are slot de carduri de memorie. Nokia 920 va avea tehnologie pentru reîncăcarea fără fire (wireless charging). De asemenea se va încărca prin USB, are mufă micro-USB cum cer standardele europene.

Nokia 920 & 820
Nokia 920 & 820 Lumia

Noutăți Nokia

Nokia și Microsoft vor avea un eveniment special la New York pentru a prezenta telefoanele pe piața americană.
Nu doar Nokia 920 este aproape de lansare. Se pare că finlandezii și Microsoft pregătesc de asemenea un model mai accesibil. Nokia 820 Lumia va avea ecran de doar 4,3 inchi, dar cu o grămadă de alte tehnologii noi. Celelate detalii tehnice sunt similare cu 920.

ads

Mâine dimineață vom afla probabil și prețurile, dar și noile lansări din gama Nokia Asha. Să vedem dacă mai anunță telefoane dual-sim.

Vă țin la curent.