Nokia Asha 310 a fost lansat oficial azi și este Dual SIM cu tehnologie Wi-Fi (da, dacă nu știați, Nokia mai făcea telefoane fără WiFi). Ei continuă să numească Asha smartphone, deși pare să fie telefon GSM (2G), iar sistemul de operare este cel vechi, îmbogățit cu niște funții și aplicații, dar tot vechi, depate de generația “smart”. Nokia Asha 310 are ecran tactil și vine cu aplicaţii şi jocuri pre-instalate. Primul SIM, cel principal, rămâne blocat în spatele bateriei, dar al doilea SIM poate fi adăugat pe un slot situat lateral.

Nokia Asha 310
Nokia Asha 310

Nokia Asha 310

Seria Asha de la Nokia îmbină ecranul touchscreen, tehnologia Dual SIM și platforma software veche a finlandezilor. Sunt și modele single-SIM, dar au avut vânzări mai mari cele dual-SIM. De altfel, se pare că vânzările dual-SIM țin Nokia încă în viață și în topurile producătorilor. Dacă rămânea numai cu Windows Phone, ar fi fost azi cel mai mic jucător de nișă din industrie. Păcat.

Slotul de SIM exterior permite schimbarea mai multor cartele SIM suplimentare și salvarea de profile diferite pentru fiecare. O cartelă pentru SMS-uri, alta pentru mii de minute și așa mai departe.

Ecranul are diagonala de 3 inch și are rezoluția de bază, 240 x 400 pixeli. Camera foto este de 2 megapixeli.

Nokia Asha 310 include 4GB pentru stocarea datelor și are suport pentru carduri de memorie. Preţul recomandat este de 102 dolari înainte de taxele şi subvenţiile aplicabile.