Evenimentul Nokia și Microsoft în care anunță la New York noile telefoane Windows Phone 8 a început oficial. Nu merge streamingul live, dar poate își va reveni. Urmăresc pe bloguri live text. Am să notez ideile principale. Prima fotografie este o reclamă la telefoane, afișată în sala unde se ține evenimentul. Via Gizmodo.

nokia windows phone 8
Noile telefoane au fost deja anunțate, am scris aici despre ele.
Stephen Elop a urcat pe scenă și vorbește despre importanța design-ului la noua generație smartphone. Ecosistemul e important, peste 100.000 de aplicații. Crește de 3x mai rapid de când a intrat Nokia în joc. Nu știm dacă Toate aplicațiile WP7 vor merge pe Windows Phone 8.

Nokia vinde bine în India și Africa, pe telefoane ieftine. Compania se diferențiază de ceilalți jucători: design, fotografie, localizare/navigație GPS, e-commerce.

Nokia a trecut prin restructurări – pentru a simplifica organizația, pentru a urmări cerințele clienților, partenerilor. Jo Harlow, vorbește despre  „următorul pas” în evoluția Nokia.

 

Lumia 920
Nokia Lumia 920

Nokia Lumia 920

Primul confirmat este Nokia Lumia 920, cu toate detaliile pe care le-am prezentat deja, deși procesorul este S4, nu S3. Display cu diagonala de 4,5 inchi, rezoluție HD+ (probabil 1280 x 768 pixeli) procesor dual-core la 1,5 GHz, 1GB de RAM, cameră foto cu senzor de 8 megapixeli cu tehnologie Pureview. Oficialul Nokia vorbește despre faptul că utilizatorii smartphone nu au timp și cunoștințe să facă fotografii folosind moduri de lucru dedicate. Dăăă! Ați auzit de 808 și meniurile simple care le are? :-))

Camera din Nokia Lumia 920 are o tehnologie de stabilizare mai bună ca la DSLR, susține Jo Harlow. Stabilizarea merge și la video, conform oficialilor Nokia.
Nokia promite navigație și informații Augmented Reality în orașe – pui camera pe Mall și vezi ce magazine găsești acolo. Ecranul este mai bun în lumină directă. Baterie de 2.000 mAh pentru telefonul de top. Optimizare hardware și software pentru a reduce consumul de energie, dar să se miște rapid. Snapdragon S4 consumă cu 30% mai puțin decât competiția. Wireless charger este perfect pentru birou, dar Nokia va oferi încărcare și în locații externe – Heathrow Airport la Virgin Atlantic și o să continue parteneriatele.

Ecranul este cel mai „rapid” din industrie – viteza de schimbare a pixelilor și de asemenea cel mai luminos. Touscreen-ul merge cu mănuși normale.

Windwows Phone 8

Joe Belfiore prezintă noua platformă mobilă Microsoft. „Multe funcții WP8 vor fi prezentate mai tîrziu”, zice el. Experiența pe Windows Phone 8 seamănă cu versiunea anterioară, dar are o serie de îmbunătățiri. Interfața se poate personaliza să vezi din primul ecran ativitatea celor importanți – familia, prietenii, dar și colegii de birou, șefii, subalternii. la fel, se pot adăuga site-urile favorite și aplicațiile dorite. O chestie utilă și care va prinde.

Camera foto are o serie de îmbunătățiri, servicii sociale, moduri de lucru noi.

Accesorii și servicii

Boxe wireless de la JBL, căști special fără fire. Tehnologia folosită este NFC – near field communications. Nokia Music va fi disponibil în Statele Unite. Angry Birds… the best of. Tonuri de apel și teme. Au revenit la discuția despre camera foto.

Steve Ballmer Microsoft
Steve Ballmer Microsoft

Stephen Elop revine pe scenă alături de Steve Ballmer de la Microsoft. Șeful MS spune că acum Windows e pregătit pentru smartphone, tablete și computere, inclusiv cu interfața naturală = touch. Serviciile Xbox sunt incluse pe toate platformele.
„The Windows Phone is unlike any other phone on the market.” The END.