Nokia N9 arată și se mișcă excelent, are un design special și MeeGo pare bine lucrat. Ca de obicei mă apucă nostalgia, oare de ce nu s-au ținut de linia asta? Ar fi ieșit produse superbe și sunt convins că reușeau și pe partea de vânzări. Ca să nu mai zic că am văzut recent Symbian Belle și începe să fie ceea ce trebuia să fie. Ambele sunt bune acum, când Nokia a a renunțat la ele ca să se ocupe de Windows Phone. Păcat.
Revenind la N9, cred că și așa comenzile bat așteptările finlandezilor. Chiar dacă este un terminal scump și probabil va rămâne fără suficiente aplicații.

Nokia N9
Nokia N9 hands on

Nokia N9

Update:
Am reușit să fac două filme coerente și să-l pun oleacă la treabă. Cred că singura chestie cu semnul întrebării este alegerea MicroSIM în loc de SIM normal. Bine, nu e nicio problemă, se poate rezolva la orice operator. Dar ca idee, nu era necesară. A doua problemă ar fi că nu sunt foarte multe aplicații disponibile în Nokia Store pentru N9. Nu e o mare problemă acum, dar pe viitor va deveni. Altfel, experiența cu Nokia N9 este incredibilă și ca software, dar și hardware.

Nokia N9
Nokia N9

Nokia N9 nu dezamăgește, este un smartphone de nota 10. Cred că este primul competitor real pentru Samsung Galaxy SII pe care îl văd anul ăsta. În opinia mea umilă bate Xperia arc, LG Optimus Black sau alte terminale bazate pe design/tehnologie. Nu zic nimic de iPhone 4S, telefonul Apple are foarte mulți fani.

Ecranul N9 mi se pare excelent, deși ca detalii tehnice nu pare mai bun ca Retina Display. În schimb arată bine, are culorile potrivite, nu obosește ochii (AMOLED, 480 x 854 pixeli, diagonală 3,9 inchi cu densitate 251 ppi – iPhone are 326 ppi).

Nokia N9 – software

Se vede că au lucrat la MeeGo mai mult timp, cu designeri buni. Ce păcat că e abandonat… Acum și Intel au renunțat la el. Symbian va fi continuat și susținut în continuare. MeeGo nu cred. Poate să vedem la Nokia World un N9 cu Windows, cred că ar fi primul gadget capabil să dea lovitura pentru Microsoft. Mai e puțin, două săptămâni și o să fiu acolo.

Design-ul telefonului este excelent, Nokia nu s-a zgârcit cu design-ul. Corpul Nokia N9 este metalic, dar subțire, pe jumătate comparat cu Nokia N8, este teribil de ușor. Camera foto de 8 megapixeli, abia aștept să o scot la pozat / filmat afară. În interior este la fel ca orice cameră foto compactă/ din telefon.

Nokia N9 preț

Nokia N9 are un pret intre 2850 si 3350 de lei. L-am găsit pe niste site-uri mai ieftin, dar este „indisponibil” sau „disponibil în curând”, deci țeapă. Apropo, oare de ce nu apare Nokia N9 la operatori? Așteaptă Windows Phone? Posibil… Altfel este cel mai bun smartphone Nokia la ora actuală.

Revin cu un review mai amplu cu Nokia N9.

Unboxing Nokia N9 – video

Video cu primul unboxing:

Prin meniul Nokia N9:

Galerie foto

[nggallery id=251]