Samsung Galaxy Note 8 are camera foto la fel de bună ca iPhone 8, conform testelor DXOMark. În cursul lunii trecute, Apple obținuse cea mai bună notă la camera foto și foarte mulți comentatori erau revoltați.
samsung galaxy note 8

Mie, ca utilizator, mi s-a părut camera foto Note 8 foarte bună. Camera foto de pe iPhone 8 este relativ similară cu cea de anul trecut, iar iPhone 8 Plus nu a ajuns la teste încă. Să vedem cum va sta și iPhone X , care se lansează abia în noiembrie, iar camera sa foto este un pic diferită de cea de pe iPhone 8 Plus.

Samsung Galaxy Note 8 folosește doi senzori de 12 megapixeli, cu lentile de 26mm, f/1.7 și 52mm, f/2.4 pentru a obține un efect de zoom optic. Cei de la DXOMark spun că Note 8 este cel mai bun telefon pentru zoom optic. Totuși, nu vă faceți iluzii că acest zoom este extraordinar sau că vă ajută foarte tare când faceți fotografii. Nu este cazul.

Testele DXOMark se bazează pe realizarea de imagini și video atât în interior, în exterior și în condiții de laborator, analizând ulterior rezultatele. Totuși, fiind oameni și fiind o companie care vrea să supraviețuiască, DXOMark a fost acuzată deseori că primește sponsorizări de la companii pentru notele maxime acordate. Recent, au semnat un parteneriat cu Huawei, să vedem ce scor va avea Hawei Mate 10 Pro. Măcar locul doi să aibă și ei.

Printre avantajele Note 8 se numără realizarea de imagini fără zgomot în condiții de lumină slabă și un autofocus foarte rapid. Pe link-ul de sus la testul realizat de DXOMark găsiți și informații privind problemele pe care le are camera foto. Detalii pierdute pe care camera de anul trecut de la Google Pixel le scotea în evidență. Imagini prea arse la soare, white balance care nu acționează corect, ceva probleme la folosirea blițului în modul auto. Dar overall nu sunt foarte multe probleme, iar stabilizarea optică este foarte bună.

Via: Engadget.