Samsung Galaxy Note 8 are el un design spectaculos și detalii tehnice bune, dar prețul său va fi între 900 și 1.000 de euro, adică la nivelul maxim de pînă acum pentru un smartphone de top.

samsung galaxy note 8 design concept-min

Deja știm că lansarea este pe final de august, probabil eu am să-l văd abia înainte de IFA Berlin, pe 31 august. Avem cevam detalii tehnice, nu e mare diferența față de Samsung Galaxy S8+, practic este un telefon un pic mai bine dotat și cu un preț mai mare. E adevărat, modelele Note sunt mai pătrățoase și aduc celebrul stylus S Pen, plus aplicații pentru a-l putea utiliza.

Unii dintre cei care au acces la informații spun că prețul va fi de 900 de euro în Europa, iar alte surse vorbesc chiar despre un preț de 1.000 de euro pe bătrânul continent. Culmea este că în State de exemplu va fi 900-1000 de dolari. Cam ăsta este nivelul anticipat și pentru iPhone 8, ediția aniversară a celor de la Apple. În unele magazine telefoanele vor costa și mai scump, special pentru cei care nu se uită la preț și li se pare că merită să plătească oricât pentru cel mai nou model de smartphone.

Samsung Galaxy Note 8 va avea un ecran curbat similar celui de pe S8/S8+ cu diagonala efectivă de 6.3 inch, nu cu mult mai mare decât S8+ (oficial 6.2 inch, dar în realitate este mai mic ca un telefon cu ecran de 6 inch). Procesorul este același, iar cele mai recente zvonuri vorbesc despre 6GB de RAM. Eu personal cred că va rămâne la 4GB de RAM, așa a fost și anul trecut cu Note, a avut fix la fel de mult RAM ca și Galaxy S, dar unii continuă să creadă că va avea 6GB de RAM. E adevărat că unii chinezi au pus și 8GB de RAM la telefoane, dar asta nu înseamnă că experiența este neapărat mai bună.

Bateria Samsung Galaxy Note 8 ar urma să fie de 3.300 mAh, mai mică decât la Note 7, care a avut celebrele probleme tocmai pentru că au încercat să înghesuie înăuntru o baterie prea mare, iar contactele făceau scurt, producând adevărate explozii.

Discuția privind camera duală de pe spate rămâne deschisă, unii zic că nu va fi, alții vorbesc despre o cameră duală de 12 megapixeli. Deocamdată nu știm nimic oficial, iar Samsung nu a făcut declarații pe tema asta.