Samsung Galaxy Note 8 vine abia la finalul lunii august, dar pasionații de tehnologie găsesc mereu noi detalii despre el. Ecranul Galaxy Note 8 este anunțat a fi de 6.3 inch, mai mare un pic decât cel de la S8+. Iar senzorul de amprentă plasat pe partea frontală nu funcționează cum spera Samsung, probabil că va fi mutat.

Galaxy Note 8 va arăta relativ similar cu Galaxy S8, doar că formatul clasic de Note este mai pătrățos, nu are colțurile rotunjite. Se vor diferenția în aceeași măsură în care seamănă. Ecranul va fi mare, cu margini subțiri, astfel încăt cei 6.3 inch nu sunt de fapt atât de mari pe cât pare cifra, în niciun caz nu se compară cu un ecran de 6 inch de la un telefon cu display normal. La noua generație de ecrane Samsung, acest 6.3 se compară cu un 5.7 inch normal.

Se pare că este confirmată la ora actuală camera foto duală și aparent este prima pentru Samsung, deocamdată nu au lansat celălalt model cu cameră foto duală. Acum sunt curios de-a binelea, dacă pun cameră foto duală cum vor face senzorul de amprentă? El fusese anunțat inițial pe partea frontală, sub ecran, dar aparent testele realizate de Samsung nu au mers bine. Ori amprenta nu era citită corect, ori era ușor de păcălit cu altceva. Cert este că acum se spune peste tot că vor renunța la idee.

Senzorul de pe spate la Galaxy S8 este plasat lateral, lângă cameră. Cu o cameră duală, acest lucru probabil nu poate fi făcut, iar Samsung are două variante. Fie pune senzorul fix pe mijloc, sub cameră, fie merge pe senzorii de autentificare pe laterala terminalului. În orice caz, nu cred că vor renunța de tot la el. Ce spune un oficial citat de presă:

“We made every effort to install a display-integrated fingerprint sensor on Galaxy Note 8, but we decided not to install it on this strategic phone due to various technical limitations such as security.”

Un lucru este clar, Samsung are nevoie de noi soluții de autentificare. Senzorul oval de pe partea frontală nu este destul de simplu de utilizat și dă rateuri. Senzorul plasat oblic de la generația S8 nu stă drept și dă rateuri. În timp ce la Huawei sau la iPhone eșecurile sunt rare. La iPhone nu recunoaște amprenta dacă mănânci un hamburger și ai ulei de la cartofi pe deget. La Huawei merge cam în toate situațiile și are o viteză excelentă de deblocare. La Samsung deblochează rapid atunci când vrea el, iar când te grăbești că ai treabă atunci zice că nu recunoaște amprenta, de mai multe ori la rând.