Nubia Z50 a fost prezentat oficial, deocamdată doar în China. Dar de obicei iese peste hotare și ajunge și pe la noi, în general cu sacoșa. Însă merită menționat.


Am fost odată la un eveniment ZTE și i-am întrebat de ce nu aduc telefoanele oficial. Atunci Huawei era pe val. Iar oficialii ZTE au spus că ei sunt interesați în România doar de echipamentele telecom, nu aduc și telefoanele. Acum Nubia este o divizie care a devenit independentă de ZTE. Deși unii continuă să folosească formularea ZTE Nubia, acest lucru nu mai este valabil din 2015. O altă companie deține acum peste 50% dintre acțiuni.

Nubia Z50 a pierdut și el particula Pro

Anul acesta, vedeta companiei a fost Nubia Z40 Pro. Modelul nou-prezentat este Nubia Z50, fără Pro. Exact cum s-a întâmplat cu OnePlus 11. Poate că lasă loc pentru un viitor model. Poate că este doar o recunoaștere a faptului că “atât s-a putut”. Oricum, este un flagship complet, de-asta merită comentat.

Are un ecran AMOLED FHD+ de 144Hz, cu diagonala de 6.67 inch. Cu marginile curbate, arată foarte bine. Este alimentat de un SoC Snapdragon 8 Gen 2 cu până la 16 GB de RAM LPDDR5X și până la 1 TB de stocare UFS 4.0. Telefonul are răcire VC cu suprafața totală de disipare a căldurii de 36462 mm².

Există trei camere foto pe spate, are o cameră principală de 64 MP cu senzor Sony IMX787 personalizat. Oferă o distanță focală portret echivalentă cu 35 mm. Există o cameră ultrawide de 50MP cu opțiune macro, dar nu are o cameră periscopică, pe care o avea Z40S Pro. Telefonul are o baterie de 5000 mAh cu încărcare rapidă de 80 W.

Nubia Z50 vine in culorile Alb si Negru cu spatele din sticla iar varianta de culoare verde are spatele din piele. Versiunea de bază, cu 8GB RAM și 128GB stocare costă cam 450 de euro. Versiunea maximă este de 16GB RAM și 1TB de stocare, care costă însă 880 de euro.

costa coffee

Există o ediție limitată Z50 Costa Coffee, care vine într-un set limitat, cadou de iarnă. Include un telefon Nubia Z50, o eșarfă caldă de iarnă COSTA și cafea instant COSTA extrasă cu gheață. Are un preț de 575 euro (12 GB RAM +512 GB stocare).