OnePlus 11 a apărut în primele imagini neoficiale, dar care par desprinse din mapa de presă. Iar numele nu mai este OnePlus 11 Pro acum, ci se vorbește doar despre varianta de bază.

OnePlus 11

Ce știm despre OnePlus 11

OnePlus 11 este de așteptat să fie lansat în primul trimestru al noului an. @OnLeaks și echipa GadgetGang au oferit prima privire oficială asupra viitorului dispozitiv flagship. Noile randări oficiale sunt în concordanță cu modelele 3D neoficiale afișate anterior, care arată o insulă circulară mare cu trei module de cameră și un spate curbat.

OnePlus 11 va fi oferit în culorile Vulcanic Black și Forest Emerald. Fișa de specificații preliminară include un afișaj AMOLED de 6.7 inch cu rezoluție QHD+. Pare a avea chipset-ul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 și până la 16 GB RAM. Nucleul principal este un ARM Cortex X3 de 3.2 GHz. După el vin două nuclee diferite care sunt destinate sarcinilor „medii”: o pereche de nuclee ARM Cortex-A715. Apoi o pereche de nuclee Cortex-A710, generația de anul trecut. Iar după aceea există trei nuclee economice Cortex A510. Compania spune că procesorul „îmbunătățește performanța cu până la 35%” şi are „cu până la 40% mai multă eficiență energetică”. Se presupune că GPU-ul „oferă performanță cu până la 25% mai puternică, cu o eficiență energetică cu până la 45% mai bună”.

Configurația camerei este de așteptat să aducă un shooter principal Sony IMX890 de 50 MP alături de un senzor ultrawide IMX581 de 48 MP și un modul teleobiectiv IMX709 de 32 MP cu zoom optic 2x. OnePlus 11 va avea o baterie de 5.000 mAh cu încărcare rapidă de 100 W.

Nu este de așteptat ca OnePlus să lanseze un model Pro de data aceasta, deoarece își simplifică strategia de denumire în viitor. Via GSMArena

Informații anterioare

Noul model vine pe urmele lui OnePlus 10 Pro, un flagship interesant, care a fost prezentat prima dată în ianuarie 2022. Este logic să ne așteptăm la o lansare similară, la începutul anului viitor. Eu mă așteptam să fie tot un model Pro. Ce sens ar avea să nu aibă deloc variantă Pro?

Integrarea mărcilor Oppo și OnePlus continuă. Pe partea de soft va exista un singur OS. Tehnologia Hasselblad folosită de OnePlus a trecut anul ăsta și la flagship-ul Oppo, Find X6 Pro. OnePlus nu intenționează să aducă modificări esențiale telefonului flagship al companiei mamă. Va copia telefonul Oppo în fiecare detaliu, se zice că și modulul camerei foto este la fel, doar cu excepția logo-ului afișat.