Cei de la Nvidia au anunțat azi lansarea oficială a serviciului de gaming în cloud GeForce NOW disponibil deocamdată pentru gama de dispozitive Shield. Nu e ceva nou, există câteva proiecte concurente, am testat și eu câteva fără să fiu mare fan al jocurilor. Faza mișto cu Geforce Now este că nu mai trebuie să descarci jocul și să îl instalezi pe PC lovindu-te astfel de tot felul de probleme tehnice. Faza nasoală este că nu poți juca pe PC și depinzi de conexiunea la Internet.

Nvidia GeForce-NOW-The_New_Way_To_Game

 

Practic este un serviciu de streaming și acțiunea se derulează pe supercomputere de gaming. Sunt zeci de titluri disponibile, printre care The Witcher 3: Wild Hunt, jocuri LEGO sau Batman Arkham.

ads

GeForce NOW este primul serviciu de gaming în cloud care permite streaming-ul la standardul 1080p și 60 frame-uri pe secundă. Prețul abonamentului lunar este de 7,99 de dolari americani, iar noii membri beneficiază de gratuitate în primele trei luni. GeForce NOW pornește acum cu peste 50 de jocuri incluse, e disponibil începând cu 1 octombrie în America de Nord, Uniunea Europeană și Japonia.

Pe lângă accesul la Nvidia Shield cu software Shield 2.0 va trebui să ai și un router pe 5Hz compatibil cu Shield și bandă mare, minim 50Mbps pentru serviciul Full HD).