A ajuns la mine unul dintre laptopurile OLPC. Imi aminteste de Flybook, pe care l-am testat acum vreo 2 ani, la ZF. Este mult mai usor decat ti-ai imagina si are bateria si ecranul mai bune decat Flybook.

Cred ca Romania are nevoie de OLPC. Nu pentru ca suntem noi maniaci cu gadgeturile. Nu pentru ca asa spun americanii. Ci pentru copii. Ma uit la ficamea de 4 ani si jumatate cum se joaca cu laptopul. Cred sincer ca un calculator este un instrument de educatie si ca ofera copilului speranta unui viitor mai bun.

Se prabusesc scolile? Dupa cum s-a mai scris, exista bani pentru reparatii. Nu exista firme, sau cele care au semnat contracte nu si-au respectat obligatiile. Nu avem manuale? OLPC este mai eficient decat un manual.

Unboxing Note 10+ Apasă play:

“Scoala nu este doar o adunatura de caramizi”, spun adeptii OLPC. Scolile renovate din sectorul 5 au schimbat situatia din Invatamintul romanesc? Nu. Un mic laptop poate schimba situatia. Copii trebuie sa invete din placere si nu fortati, amenintati. Cred in proiectul OLPC si sunt primul avocat al acestui proiect.

OLPC in Romania

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected] și telefon 0769.066.003.