OnePlus 6T a fost dezvăluit pe surse înainte de lansarea oficială din 17 octombrie. Avem mai jos inclusiv un video de prezentare, care arată cam toate detaliile telefonului. Știam deja unele detalii tehnice și avem idee și despre preț. Dar mai avem de așteptat vreo trei săptămâni până când acest telefon va fi oficial.
Sura: OnLeaks

OnePlus 6T

Încă de la versiunea 3, cei de la Oneplus au lansat în toamnă o variantă actualizată a telefonului, cu mici modificări. Pe vremea aia puneau un procesor mai puteric, apoi la versiunea 5 (au sărit peste 4) au schimbat ecranul cu unul cu notch, iar acum se pare că vor fi modificări privind dimensiunile și capacitatea bateriei. Personal, îmi place ideea cu camerea foto într-un mic notch, seamănă cu primul smartphone de acest gen, Essential Phone.

Sunt voci care spun că OnePlus 6T va avea ecranul mai mare, de circa 6,41 inch, în loc 6.28, în timp ce alții cred că va avea aceeași dimensiune. Eu tind să cred că schimbă dimensiunile modificând acel notch, iar diferența stă și în bateria mai mare, de 3.500 mAh, față de 3.300 la OnePlus 6. Nu sunt sigur, nu am cum să fiu, dar știu că 6T trebuie să difere de 6 cumva. La procesor / RAM / stocare nu prea au ce să schimbe, așa că e clar că trebuie să lucreze la design.

Noul notch redus adăpostește camera foto și senzorul de proximitate, dar nu mai este difuzor, acesta a fost mutat pe laterala telefonului. Să sperăm că se și aude ok în el, depinde cum țin utilizatorii telefonul. Se pare că noul model nu are led care să vă arate când aveți mesaje sau când bateria este descărcată sau se încarcă. Nu a mai fost loc pentru el.

Există un zvon conform OnePlus 6T va aduce un sistem de trei camere foto pe spate, ca să concureze cu noile produse similare ale rivalilor. Prezentarea de azi nu confirmă însă acest zvon și de obicei OnLeaks cam are dreptate. Se pare însă că se confirmă informația conform căreia va avea senzor de amprentă în display, pentru că senzorul rotund de pe spatele telefonului nu mai apare acum.

Telefonul nu pare să aibă mufa de căști clasică 3.5mm jack, ci doar mufa USB Type-C. Asta deși OnePlus a râs de ceilalți competitori care renunțau la mufă și a avut un sondaj online unde majoritatea clienților foloseau mufa de căști clasică. Probabil vor oferi adaptor în cutie sau dacă nu puteți cumpăra unul de la magazinele de accesorii GSM. OnePlus 6T va avea tot procesorul Qualcomm Snapdragon 845, cu 6GB de RAM și stocare 64 / 128 / 256 GB, este posibilă și varianta cu 8GB de RAM pentru pasionați.

Compania chineză a adus deja Android 9 pe terminalele OnePlus 6, în formatul folosit de ei, Oxygen OS 9.0, sistemul de operare fiind considerat mai rapid și mai stabil decât Androidul clasic. OnePlus 6T va veni și el cu acest sistem de operare din fabrică.

Camerele foto de pe spate ar fi similare cu cele de la OnePlus 6, respectiv un senzor de 16 megapixeli și unul de 20 de megapixeli, iar camera frontală este anunțată ca având un senzor de 24 de megapixeli.

Prețul OnePlus 6T a fost anunțat la 569 dolari, probabil o sumă similară în euro + taxe pentru europeni. Dar vom vedea în octombrie.

Via: Phone Arena