OnePlus a confirmat azi lansarea OP10 Pro în Europa pe 31 martie, la ora 17:00. Telefonul pare ok pe partea foto și hardware, dar a picat incredibil testul de rezistență JerryRigEverything. Nici măcar nu au anunțat că vor lua măsuri sau vor ține cont de asta pe viitor.

OnePlus 10 Pro este dotat cu cea de-a doua generație de Hasselblad Camera for Mobile. OnePlus Billion Color Solution este de-a doua generație a Hasselblad Pro Mode și o nouă cameră ultra-wide de 150°. Platforma mobilă Snapdragon 8 Gen 1 este însoțită de până la 12 GB de RAM LPDDR5 și de stocare de până la 256 GB UFS 3.1 pe două benzi, pentru performanțe sporite. OnePlus își continuă demersul de a oferi tehnologii de afișare mai bune cu panoul QHD+ de 6,7 inch al OnePlus 10 Pro, cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz.

OnePlus 10 Pro5G va fi disponibil la precomandă pe site-ul lor, dar și pe eMAG începând cu 31 martie, la ora 17:20. Utilizatorii care precomandă pe site vor primi gratuit și o pereche de căști OnePlus Buds Pro. Cumpărătorii de pe eMAG trebuie să își conecteze telefonul OnePlus 10 Pro la contul OnePlus și să comande căștile Buds Pro (să apese redeem) în aplicația magazinului OnePlus.

În Europa, terminalul vine cu OxygenOS 12 bazat pe Android 12.

OnePlus a folosit telefonul și într-un test neobișnuit, trimițând OnePlus 10 Pro în stratosferă, la o altitudine de 38.000 de metri, unde a avut de-a face cu viteze ale vântului de 200 km/h și temperaturi de până la minus 60 de grade Celsius – totul pentru a realiza fotografia perfectă a orizontului.

Călătoria în stratosferă a fost posibilă folosind un modul extrem de ușor legat de un balon meteorologic, care a protejat telefoanele de temperatura exterioară scăzută. În plus, a fost dezvoltată o aplicație pentru a opera de la distanță smartphone-urile.

Comunitatea a fost întotdeauna parte din ADN-ul OnePlus, astfel că această inițiativă a fost executată în strânsă colaborare cu aceștia. Membrii comunității OnePlus au contribuit cu idei și au fost implicați în denumirea modulului „The Stratosphone”, contribuind la călătoria plină de evenimente către stratosferă. De la asistență la execuție pe teren până la recuperarea dispozitivelor.