Orange România a anunțat extinderea reţelei 5G în Bucureşti cu o acoperire 100% din populaţia capitalei. Cu ocazia asta au lansat și diverse oferte noi pentru abonamentele 5G.

tehnologia 5G

Acoperire 5G Orange

Clienţii Orange se pot bucura acum de conectivitate nelimitată şi acces la una dintre cele mai bune reţele mobile 5G, oriunde în Bucureşti. Capitala devine astfel primul oraş din România care oferă conectivitate 5G pentru toţi locuitorii săi prin intermediul reţelei mobile Orange. Astfel, cei cu un abonament Orange 5G şi un telefon compatibil, vor beneficia de viteze maxime de download de până la 1.2Gbps.

Această premieră completează promisiunea Orange de a oferi clienţilor săi acces la cea mai extinsă şi performantă reţea mobilă din România, dar şi la cele mai noi tehnologii, cum este 5G. În prezent, reţeaua Orange 5G este disponibilă pe lângă Bucureşti, Otopeni şi Voluntari, precum şi în Cluj-Napoca, Iași, Timişoara, Brașov, Constanţa şi Mamaia.

Extinderea reţelei 5G se adaugă investiţiilor constante pe care Orange le face pentru dezvoltarea infrastructurii telecom în România. Astfel, la finalul celui de-al doilea trimestru al acestui an, pe fondul creşterii consumului de date mobile cu peste 40% în T2 2020 comparativ cu T2 2019, 98.86% din populația țării beneficia de acoperire 4G în reţeaua Orange, în timp ce acoperirea 4G+ a fost extinsă şi includea 59.63% din populația țării.

Performanţa rețelei a fost recunoscută de către auditorul independent Ookla care, pe baza rezultatelor obţinute chiar de la utilizatorii români ai aplicaţiei SpeedTest, au desemnat Orange drept reţeaua cu cel mai rapid internet mobil şi cea mai extinsă acoperire din România. Experienţa de top a clienţilor în reţeaua Orange a fost recent confirmată şi de către raportul Netograf, aplicația pusă la dispoziție de ANCOM, pentru monitorizarea calității serviciilor de internet. Conform măsurătorilor comparative Netograf realizate pentru principalii operatori telecom, reţeaua Orange înregistrează cele mai mari viteze atât în cazul serviciior de internet mobil cât şi a celor de internet fix.

Oferta 5G Orange

Clienţii Orange care doresc să beneficieze de experienţa 5G pot alege acum abonamentul Smart 15 disponibil cu internet nelimitat 5G, opţiune inclusă anterior doar în abonamentele Smat Plus 20 şi Smart Plus 25. Astfel, abonamentul Smart 15 aduce clienţilor internet naţional nelimitat 5G, 7.20 GB în roaming SEE, minute şi SMS-uri nelimitate naţional şi în roaming SEE, 600 de minute internaţionale, dar şi beneficii în Orange TV Go, totul cu 15 euro pe lună, ofertă disponibilă pentru abonamentele cu o perioadă contractuală de 24 de luni.

Pentru a beneficia de cea mai bună experienţă şi acoperire 5G în Bucureşti, clienţii Orange pot alege unul dintre următoarele terminale: OPPO Reno 3 Pro 5G, Xiaomi Mi 10 5G, Motorola moto g 5G plus, LG Velvet 5G şi Huawei P40 Pro. În plus, până pe 30 octombrie 2020, Oppo Reno 3 Pro 5G beneficiază de preţuri preferenţiale pentru abonamentele din gama Smart, dar şi de o ofertă specială de 249 euro pentru portarea abonamentului din altă reţea şi activarea abonamentului Smart 15.