Operatorul lansează azi Orange Chat Messages, o evoluție pentru serviciul SMS clasic, care este acum disponibil din aplicația de Android Messages. Combină cele mai bune funcții de mesagerie dezvoltate în colaborare cu Google și cele mai bune informații de rețea bazate pe standardul Global RCS (Rich Communications Services).

Utilizatorii aplicației Android Messages pot vedea în timp real când interlocutorii tastează și când au citit mesajul, pot distribui imagini de rezoluție mare și conținut video, pot transmite emoji, GIF-uri, stickere, precum și mesaje audio, pot distribui locația și au opțiunea de a crea grupuri de chat cu familia și prietenii, dacă aceștia sunt utilizatori ai serviciului Chat Messages de la Orange. Practic, încă un concurent pentru WhatsApp sau FB Messenger.  Accesul la Chat Messages nu se taxează, pentru utilizarea acestuia se tarifează doar traficul de date consumat, conform planului tarifar deținut.

Operatorii telecom au pierdut un pic startul în privința unor servicii, care ar fi putut fi lansate înainte de Facebook, înainte de Google, înainte de Microsoft. Însă ei totdeauna recuperează ulterior, lansând aplicații și servicii concurente cu ceea ce folosește publicul. Doar că este greu să mai convingi acum publicul să folosească și altceva.

Lansarea serviciului în România este o premieră europeană pentru Orange Group. Serviciul va continua să fie dezvoltat în perioada imediat următoare, pe măsură ce vor fi adăugate noi funcționalități și vor fi integrate servicii furnizate de terți. Acesta va reprezenta o modalitate avansată și inteligentă de comunicare în timp real, complet interconectată între operatori.
Chat Messages este deja activ pe telefoanele Nokia 3, Orange Dive 72, Sony Xperia XZ Premium, Moto E4, Moto Z2 Play și Blackberry KEYone. Aplicația este totodată disponibilă pentru toți clienții Orange cu telefoane Android, cu sistem de operare 4.4, Kitkat sau versiunile superioare.

Aplicația Android Message poate fi descarcată din Google Play Store și se va regăsi pre-instalată pe următoarele modele de telefoane Android comercializate de Orange. Clienții care folosesc Chat Messages pot comunica chiar și cu cei care nu au un telefon cu Android Messages, întrucât tehnologia va transmite mesajul sub forma SMS, atunci când este necesar. Așadar, indiferent de tehnologia folosită, mesajele vor ajunge întotdeauna la destinație. Toate Chat Messages sau SMS sunt păstrate în același loc, grupate pe contacte.