Panasonic a anunțat oficial noua cameră Lumix GH5M2, o cameră foto mirrorless care aduce performanțe video deosebite pentru toți producătorii de film. Dezvoltată din modelul anterior Lumix GH5, noul GH5M2 permite înregistrare video internă în format 4K la 60fps concomitent cu livrarea semnalului video prin ieșirea HDMI.

Lumix GH5M2

Lumix GH5M2

Panasonic Lumix GH5M2 dispune de funcția V-Log L preinstalată, este ușor ca în postprocesare să potriviți tonurile de culori. Asta pentru secvențe filmate cu alte modele Panasonic. Senzorul Digital Live MOS cu strat anti reflexie (AR) captează detalii curate și reproduce performanțele excelente ale obiectivelor. Procesorul de imagine a fost de asemenea actualizat pentru a utiliza cele mai rapide și înalte performanțe Venus Engine.

Noul model oferă autofocus foarte rapid și de înaltă precizie. Deține tehnologii avansate de deep learning care detectează subiecți specifici. Atât oameni cât și animale. La portrete, în plus față de recunoașterea ochilor, a feței și a corpului, camera detectează separat capul. Folosește tehnologii de detectare instantanee, permițând o focalizare chiar mai precisă. Pentru a obține fotografiere stabilă din mână, stabilizatorul de imagine de pe corp (Body I.S.) este acum și mai avansat. Permite utilizarea unei viteze de declanșare mai mică cu 6.5 stopuri. Prin adoptarea ultimilor algoritmi dezvoltați pentru S1H, înregistrarea video este stabilă și fluentă chiar dacă filmarea se face când camera se deplasează.

Alte specificații

Display-ul mobil LCD de 3 inch cu unghi larg de vizualizare, raport 3:2 și rezoluție de 1840000 de pixeli oferă și control tactil. Comparat cu GH5, ecranul LCD oferă luminozitate mai mare și reproducere mai fidelă a culorilor.

În plus față de streamingul prin cablu, Lumix GH5M2 este capabilă să ofere streaming wireless. Folosește aplicația ușor de utilizat pentru smartphone, LUMIX Sync. Cu un viitor update de firmware ce va adăuga suport pentru protocol IP RTP/RTSP pe cablu *4, va fi posibilă transmiterea stabilă a unei imagini de înaltă calitate însoțită de sunet.

Suficient de robustă să reziste la utilizarea intensivă pe teren, camera Lumix GH5M2 este realizată din aliaj de magneziu și în plus, corpul GH5M2 este rezistent la stropi, la praf și la îngheț până la -10 grade Celsius.

Panasonic va oferi o promoție Early Bird începând cu 25 mai, care se va derula până pe 31 iulie 2021.