Panasonic a prezentat gama de televizoare din 2022 – segmentul core și premium. Au game avansate OLED și Core LED cu dimensiuni ale ecranului de la 77 la 42 inch.

Modelele din 2022 încorporează noi funcții pentru jocuri, inclusiv Game Control Board și îmbunătățiri ale latenței pentru jocuri de 60 Hz. De asemenea, HDMI2.1 cu funcții avansate pentru jocuri este acum disponibil pe întreaga linie OLED 2022. Televizorul LED LX940 oferă, de asemenea, Game Control Board și HDMI2. Toate modelele OLED folosesc cele mai recente configurații cu panouri de generație 2022, cu îmbunătățiri ale luminozității și volumului de culoare. Toate beneficiază de calibrarea de la Hollywood a proeminentului colorist Stefan Sonnenfeld. Modelele LED din seria LX940 și superioare utilizează procesorul HCX Pro AI și permit reglarea automată a temperaturii culorii pentru a se potrivi cel mai bine cu mediul ambiant. Toate modelele OLED acceptă, de asemenea, modul Netflix Adaptive Calibrated. Experiențele de vizualizare acasă sunt optimizate cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare My Home Screen 7.0 și cu alte opțiuni de accesibilitate.

Îmbunătățiri OLED

Gama OLED include seriile LZ2000 (77″, 65″, 55″), LZ1500 (65″, 55″, 48″, 42″), LZ1000 (65″, 55″) și LZ980 (65″, 55″, 48″, 42″). Aceste modele sunt alegerea perfectă pentru iubitorii de film, toate televizoarele OLED 2022 utilizează cele mai recente configurații cu panouri de generație 2022. LZ2000 și LZ1500 (cu excepția modelelor de 48″ și 42″) au configurația „Master OLED Pro”, în timp ce LZ1000 utilizează configurația „Master OLED”. Modelele de 48″ și 42″ ale LZ1500 și LZ980 adoptă configurația „OLED”. Toate modelele OLED 2022 au fost proiectate personalizat de Panasonic pentru a oferi și mai multă luminozitate în ceea ce privește zonele puternic iluminate în modurile True Cinema, Cinema, Filmmaker și Professional. În plus, volumul de culoare pentru albastru a fost îmbunătățit, păstrând în același timp o precizie ridicată în ceea ce privește reproducerea diferitelor gradații, datorită procesorului Panasonic HCX Pro AI.

Seria Core LED

Gama Core LED include seriile LX940 LED (75″, 65″, 55″, 49″, 43″) și LX800 Core LED (75″, 65″, 55″, 50″, 43″), care creează o experiență de vizionare captivantă pentru iubitorii de sport și jocuri. Echipată cu HCX Processor Pro AI (LX940) și HCX Processor (LX800), gama Core LED oferă o precizie ridicată a culorilor și un contrast remarcabil. Gama Core LED este ideală pentru jocuri și vizionarea de filme în timpul zilei, deoarece panourile „HDR Cinema Display Pro” (LX940), „HDR Cinema Display” (LX800 75″, 65″, 55″) și „Bright Panel Plus” (LX800 50″, 43″) ajustează luminozitatea pentru a se potrivi cu iluminarea mediului ambiental.

Viteză, claritate, cursivitate – acestea sunt elementele esențiale pentru o experiență captivantă a jocurilor video. Game Mode Extreme de la Panasonic demonstrează mai multe progrese care fac din televizoarele OLED și LX940 LED de la Panasonic instrumentele supreme pentru iubitorii de jocuri. Aceasta include compatibilitatea cu caracteristicile cheie HDMI2.1, cum ar fi High Frame Rate (HFR), precum și Variable Refresh Rate (VRR) la 120Hz la rezoluție completă 4K. Suportul VRR ajută la rezolvarea multor probleme potențiale conexe consolei, cum ar fi trepidarea și ruperea imaginii, dacă rezoluția redată și LOD (nivelul de detaliu) sunt prea mari sau există prea multe efecte sau obiecte redate în același timp. Cu VRR PORNIT, televizorul și consola sincronizează rata cadrelor pentru a oferi o experiență mai cursivă. O nouă funcție numită Game Control Board colectează toate setările și informațiile relevante ale jocului într-un singur loc și le prezintă suprapuse peste imaginea jocului – astfel încât jucătorii să nu mai fie nevoiți să părăsească jocul pentru a le accesa. Mai mult, poate fi programată pentru a fi accesată printr-un singur clic pe telecomandă, atribuind-o butonului personalizabil „my App”.

Game Control Board oferă acces în timp real la următoarele caracteristici și informații cheie:

  • Information – această opțiune afișează toate informațiile care provin din jocul sursă, cum ar fi rata cadrelor, metadatele HDR și datele de sub-eșantionare cromatică
  • Dark Visibility Enhancer – permite jucătorului să ajusteze exclusiv porțiunea aproape neagră a scenelor întunecate, devenind mai ușor să vadă traseul înainte sau să detecteze inamicii care se ascund în umbră
  • HDR Tonemap – aceasta arată setările curente de mapare a tonurilor HDR, care includ „Oprit” (consola de jocuri gestionează maparea tonurilor); „Pornit” (TV gestionează maparea tonurilor); sau „Dinamic” (TV analizează cadrele primite în timp real și produce o mapare dinamică a tonurilor pe o bază scenă cu scenă, chiar și atunci când sursa este HDR static)
  • Input Lag and VRR – afișează și ajustează setările Input Lag și VRR
  • Mod de vizualizare – permite jucătorului să schimbe în timp real modul de vizionare și să vadă efectul în direct pentru a-și selecta aspectul preferat.

În 2022 sunt aduse îmbunătățiri și în ceea ce privește viteza. Modul Refresh 60 Hz reduce substanțial latența și decalajul de intrare pentru jocurile de 60 Hz pe televizoarele OLED. Acest lucru reduce substanțial stresul din timpul jocului pentru jucătorii care necesită viteze rapide de răspuns, în special în jocurile de acțiune. În plus, Panasonic a pus capăt redării întrerupte a jocurilor și asigură o experiență de joc mai fluidă, având în vedere că televizoarele OLED și seria LX940 sunt certificate cu AMD FreeSync Premium Support în 2022. Televizorul LED LX940 are, de asemenea, un panou rapid de 120 Hz, care asigură o conversie cu viteză dublă, ideală pentru jucătorii care au nevoie de o experiență cu latență scăzută.

Toate OLED-urile și televizoarele LED LX940 folosesc senzori avansați pentru a detecta temperatura ambientală a culorii și ajustează imaginea într-un mod nuanțat pentru a oferi o experiență mai naturală atunci când, de exemplu, vizionați în timpul nopții.Toate panourile OLED din acest an combină acuratețea tehnică a Panasonic, făcută posibilă de ingineria și know-how-ul japonez, cu abilitățile de calibrare a culorilor ale lui Stefan Sonnenfeld.

Îmbunătățiri audio – sunet localizat și direcționat

OLED LZ2000 introduce sunet direcțional în plus față de pachetul audio Panasonic 360° Soundscape, capabil să ofere experiențe audio captivante Dolby Atmos. Multiplele difuzoare încorporate orientate în sus, lateral și frontal produc o scenă sonoră spațială cu conținut Dolby Atmos. Pe lângă îmbunătățirea sunetului surround, LZ2000 dispune de noul sistem avansat Front Array Speaker System, care direcționează sunetul, permițând un sunet precis și clar și oferă tehnologia Beam Forming. Modelele din seria OLED LZ1500 (numai cele de 65″, 55″) se remarcă cu un sistem de sunet avansat numit „Dynamic Cinema Surround Pro”, care este compatibil Dolby Atmos și utilizează un woofer încorporat pentru a oferi un sunet de bas puternic și bogat. Seriile LZ1500 (excluzând 65″ și 55″), LZ1000 și LZ980 au „Cinema Surround Pro”, compatibil cu Dolby Atmos. Seria LX940 încorporează „Cinema Surround”, în timp ce LX800 are un sistem „ Surround Sound” îmbunătățit.

Toate seriile OLED 2022 și LX940 LED prezintă cea mai recentă versiune a sistemului de operare smart TV Panasonic, foarte evaluat, My Home Screen 7.0, care suportă toate serviciile majore de streaming video. Pentru a lărgi gama de divertisment, Panasonic oferă, de asemenea, LX800 LED Android TV™(*), care asigură numeroase opțiuni de divertisment. Panasonic a făcut progrese semnificative la modelele sale My Home Screen 7.0 OS în ceea ce privește accesibilitatea, permițând utilizatorilor să acceseze toate setările aferente printr-un meniu rapid, care pornește automat și ghidarea vocală. Noul meniu de accesibilitate oferă, de asemenea, o varietate de funcții utile. Controlul vocal, descrierile audio, îmbunătățirea dialogului audio și subtitrările destinate persoanelor cu probleme auditive pot fi configurate cu ușurință.