Înainte de CES 2021, Panasonic a prezentat oficial modelul TV JZ2000, un vârf de gamă TV OLED pentru 2021. Noul procesor HCX Pro AI permite auto optimizarea calității imaginii și a sunetului, în funcție de conținutul vizualizat.

Panasonic JZ2000: TV OLED pentru divertisment și jocuri

Panasonic JZ2000 OLED

Modul Game Extreme oferă o reducere semnificativă a latenței, îmbunătățind experiența pentru jocuri video, în plus față de compatibilitatea cu HDMI 2.1 Variable Refresh Rate (VRR) – frecvență variabilă de refresh și High Frame Rate (HFR) – frecvență înaltă a cadrelor. Difuzoarele incluse, orientate lateral și în sus, care oferă o experiență superbă de sunet surround și experiențe de sunet imersiv cu modul Dolby Atmos. “Tuned by Technics”: sistemul de sunet este dezvoltat cu ajutorul inginerilor de la Technics, apreciata divizie de sunet a Panasonic.

Panasonic JZ2000 este disponibil cu diagonale de 65 și 55 inchi. Datorită reglajului conform standardelor Hollywood și a superbei acuratețe a culorilor, televizoarele OLED au fost întotdeauna cea mai bună alegere pentru vizionarea filmelor și a serialelor TV de calitate superioară. Totodată, Panasonic face din modelul JZ2000 o excelentă alegere și pentru iubitorii jocurilor video datorită latenței foarte scăzute și a compatibilității cu HDMI2.1 și standardele sale (VRR) – frecvență variabilă de refresh și High Frame Rate (HFR) – frecvență înaltă a cadrelor.

De asemenea, dacă sunteți tipul de persoană care nu dorește să-și piardă timpul cu multe reglaje, JZ2000 este alegerea ideală. Acest model are un nou procesor care utilizează inteligența artificială pentru a identifica tipul de conținut vizualizat și care optimizează automat imaginea și sunetul pentru a vă permite să vă bucurați întotdeauna de cea mai bună experiență, fără niciun efort.

Adăugarea difuzoarelor laterale pe lângă difuzoarele originale amplasate în sus oferă un sunet surround incredibil care îmbunătățește experiența de vizionare a filmelor, a transmisiunilor sportive sau a jocurilor video. Și, pentru că acest model este dotat cu un panou OLED care oferă valori ale luminozității semnificativ îmbunătățite atât la vârf cât și ca medie, panou realizat la comandă de Panasonic, JZ2000 devine astfel un dispozitiv integrat uimitor.

Procesor HCX Pro AI

Televizorul JZ2000 va include noul model de procesor, numit HCX Pro AI, terminația AI menționând capacitățile de inteligență artificială ale acestuia. Noul HCX Pro AI ajută la obținerea unei experiențe optime a utilizatorilor, detectând cu exactitate tipul de conținut vizualizat: cinema, sport, muzică, discurs, etc și apoi ajustând automat atât calitatea imaginii cât și a sunetului.

Procesorul HCX Pro AI poate identifica în timp real conținutul care este redat, analizând imaginea în fiecare secundă. În zona de inteligență artificială din procesor, imaginea este comparată cu o librărie de conținut divers, pe care procesorul l-a învățat deja, pentru a optimiza atât imaginea cât și sunetul pentru acel tip de conținut.

Dacă procesorul detectează că urmăriți de exemplu fotbal, el ajustează calitatea imaginii pentru a afișa iarba într-o culoare cât mai aproape de cea reală, jucătorii cât mai realist și va regla sonorul pentru a vă simți ca pe stadion. Dacă însă detectează că vizionați un film, procesorul va oferi culorile cele mai precise, bazate pe colaborarea pe termen lung cu industria de film de la Hollywood și va seta calitatea imaginii pentru o experiență cinematică pe care o așteptați de la un televizor Panasonic.

Modulul de inteligență artificială a fost pregătit o lungă perioadă de timp, cu peste 1 milion de secvențe de conținut pentru a permite majorității clienților noștri să se bucure de conținutul favorit cu o optimizare perfecta a setărilor imaginii și sunetului, fără a pierde timpul în detalii tehnice.

Gândit pentru jocuri video

Datorită performanței pe care procesorul HCX Pro AI o oferă, Panasonic a redus simțitor latența pentru jocurile video. Latența (cunoscută ca și întârzierea comenzii) se referă la intervalul de timp dintre apăsarea unui buton pe consola de jocuri sau joystick, până când rezultatul este afișat pe ecran. JZ2000 reduce latența până la o valoare situată la cel mai mic nivel din industria OLED. Acesta reducere a latenței este rezultatul unor îmbunătățiri tehnologice semnificative aduse de Panasonic.

Aceste îmbunătățiri ale latenței sunt o componentă cheie a modului ”Game Mode Extreme” care va fi disponibil la JZ20000. Modul ”Game Mode Extreme” deține următoarele componente:

  • latență redusă
  • compatibilitate cu HDMI2.1 și standardele sale (VRR) – frecvență variabilă de refresh și High Frame Rate (HFR) – frecvență înaltă a cadrelor
  • un mod dedicat de afișare a imaginii pentru jocuri video ”game mode”
  • compatibilitate cu HDMI Power Link, care va îmbunătăți experiența și ușurința în utilizare a televizoarelor Panasonic împreună cu dispozitive incompatibile cu stadardul CEC, cum ar fi top box-uri mai vechi sau calculatoare.

Modul ”Game Mode Extreme” va oferi o experiență fluidă de gaming pe JZ2000, care devine astfel un display ideal atât pentru profesioniști cât și pentru iubitorii jocurilor video.

Tehnologie audio

Panasonic JZ2000 extinde limitele posibilului pentru un dispozitiv all-in-one oferind o experiență audio uimitoare odată cu calitatea incredibilă a imaginii. JZ2000 conține difuzoare orientate în lateral, în plus față de cele orientate în sus, care erau prezente la predecesori săi. Ansamblul complet, numit ”360° Soundscape Pro” este capabil să reproducă experiențe audio imersive Dolby Atmos. Sistemul de difuzoare multiple, orientate în sus, lateral și în față asigură spațialitatea sunetului din conținutul Dolby Atmos.

Adăugarea mai multor difuzoare permite ca JZ2000 să reproducă sunete direcționale la un nivel nemaiîntâlnit, oferindu-le spectatorilor o senzație reală de imersiune. Dacă aceștia urmăresc filme, vor experimenta un sunet surround cinematic. În cazul sporturilor, spectatorii vor avea senzația accentuată că se află pe stadion. JZ2000 reproduce un conținut puternic, dinamic și completat de un bas puternic. Întregul sistem audio a fost dezvoltat cu susținerea inginerilor de la Technics, apreciata divizie de sunet a Panasonic, fiind certificat ”Tuned by Technics”.

Panou OLED special

Ca și predecesorii săi, JZ2000 deține panoul OLED proprietar Panasonic, Master HDR OLED Professional Edition, ceea ce înseamnă că televizorul OLED JZ2000 este net superior oricărui competitor OLED din piață atunci când vorbim de luminozitate.

Panoul OLED Master HDR Professional Edition a fost personalizat exclusiv de specialiștii diviziei de cercetare Panasonic. În acest fel s-a obținut un control sporit al parametrilor care influențează calitatea imaginii. Comparat cu televizoare OLED obișnuite, panoul OLED Master HDR Professional Edition oferă valori superioare ale luminozității maxime și medii, producând imagini cu o zonă dinamică extinsă, care depășește orice alt televizor OLED când se afișează conținut HDR.

Imagine ajustată la Hollywood

Noul televizor OLED JZ2000 reprezintă combinația acurateței tehnice Panasonic posibile datorită expertizei japoneze cu abilitățile recunoscute de calibrare a culorilor ale lui Stefan Sonnenfeld. Fondatorul și CEO-ul Company 3, este un colaborator de încredere a celor mai buni producători de film din lume. Sonnenfeld este unul din puținii artiști de renume care au utilizat puterea colorizării pentru a spune povești și a comunica emoții. Supranumit de NPR ”un Da Vinci al filmelor”, Sonnenfeld și-a folosit abilitățile lui de specialist în colorizare la cele mai faimoase și aclamate filme din ultimii ani: A Star is Born, Wonder Woman, Man of Steel, Beauty and the Beast, Star Wars: The Force Awakens, Jurassic World, 300 și multe altele. Ca și alți specialiști în colorizare, el utilizează ecrane Panasonic pentru monitoarele de referință în activitatea sa zilnică. Televizoarele OLED Panasonic sunt larg utilizate în studiouri și companii de post producție.

JZ2000 este compatibil cu o multitudine de formate HDR, cum ar fi: Dolby Vision IQ, Dolby Vision, Filmmaker Mode, dar și HLG Photo, formatul de imagini statice care
aduce fotografia în universul HDR. Referitor la Filmmaker Mode, Panasonic a completat acest standard cu opțiunea “Intelligent Sensing”, care ajustează dinamic imaginea în funcție de nivelul luminii ambientale.

Dolby Vision IQ extinde beneficiile aduse de Dolby Vision dincolo de capacitățile HDR, optimizând calitatea imaginii experimentată de spectator, indiferent de lumina ambientală sau tipul de conținut, totul fără ca utilizatorii să atingă telecomanda.

JZ2000 suportă modul HDR10+ Adaptive, care adaptează dinamic conținutul HDR la condițiile de iluminare ale camerei, păstrând intenția creativă în orice condiție, întuneric sau lumină puternică, fără pierderea detaliilor sau a contrastului.

O interfață nouă

Panasonic JZ2000 deține cea mai nouă versiune a sistemului de operare My Home Screen 6.0, realizat de Panasonic și apreciat la nivel înalt. Noua versiune aduce cele mai considerabile îmbunătățiri ale ergonomiei. My Scenary vă permite să alegeți o selecție de imagini și filme odihnitoare sau să personalizați acest conținut pentru a reflecta starea dumneavoastră sau momentul zilei. Este un instrument perfect pentru ședințe de mindfulness sau chiar pentru a vă ajuta să adormiți. În plus față de fotografiile din LUMIX CLUB, care exemplifică frumusețile Japoniei, am colaborat și cu LoungeV Studio (www.loungev.com) pentru a vă oferi cele mai frumoase filme care să vă relaxeze după o zi de lucru.

Dual Bluetooth Connection permite televizorului vostru să transmită sunetul către două dispozitive Bluetooth simultan. De exemplu puteți urmări alături de cel drag un film noaptea târziu, folosind căști Bluetooth, fără să deranjați somnul copiilor.

Interfața de utilizator a fost îmbunătățită pentru a permite acces rapid la cele mai utilizate setări de imagine, sunet sau altele.

JZ2000 este compatibil cu principalele servicii de comandă vocală, permițând utilizatorilor să acceseze anumite funcții importante ale televizorului, folosind doar vocea.

Nu avem informații privind prețul Panasonic JZ2000 sau disponibilitatea în România.