Primăria capitalei instalează parcometre pentru plata parcării în București. Ieri le-am văzut, azi am făcut și poză. Nu sunt funcționale, dar bănuiesc că urmează să fie curând. Până acum plata parcării se făcea prin SMS, prin aplicația mobilă sau direct la parcagiu, dacă apărea vreunul atunci când parcai.

parcare Bucuresti

Atenție! Astea sunt pentru locurile de parcare de la Primăria Capitalei, cele marcate cu vopsea albastră. În multe locuri sunt și locuri de parcare de sector, cu alte numere de SMS, alte aplicații, alte tarife uneori. Cel mai ciudat a fost la Șincai, unde era loc de parcare marcat, dar nu exista niciun panou de informare despre număr de SMS, tarif practicat sau care aplicație este valabilă acolo.

Parcometre pentru plata parcării în București

Am găsit două știri despre, una din septembrie 2023, care pare să prezinte fix aparatul ăsta, cu precizarea că vor fi instalate “de luna viitoare”. Evident că s-a depășit cu mult termenul.

La ele pare că se va face plata cu cardul. Să vedem cum va funcționa. Oricum, jumătate dintre șoferi ignoră complet panourile și nu plătesc decât dacă vine cineva și le bate în geam. Cealaltă jumătate caută și parchează lângă locurile marcate, deocamdată fără vreo sancțiune vizibilă. Doar în sectorul 4 am văzut să vină mașină de ridicat de la Primărie / Poliția Locală.

A doua știre este din decembrie 2023. Aici zice că 100 de parcometre sunt deja gata, iar 200 urmează să fie instalate.

Eu la început foloseam aplicația Amparcat. Dar am observat că ei au preț “premium”, adică la tariful de 5 lei, cu ei plăteam 6 lei pe oră. La unele am plătit și 10 lei, dar nu sunt sigur dacă era tariful zonei sau cine știe, atâta punea aplicația. Apoi am găsit Parking București. Asta dădea uneori eroare, nu te localiza exact, nu plăteai exact suma. Într-o zi aplicația mi-a dat notificare că a expirat parcarea, dar mai aveam 30 de minute plătite. Așa că am achitat iar aiurea. Le-am scris, iar ei mi-au semnalat că nu era actualizată și procesa aiurea. În fine, noua variantă merge ok deocamdată, nu au mai fost probleme.

parcometre bucuresti