Primul pas spre o acceptare reală a soluțiilor de plată mobilă a fost făcut. Compania sud-coreeană a bătut palma cu PayPal pentru Samsung Pay.

Samsung Pay este reacția companiei la lansarea Apple Pay, soluția de plată cu telefonul mobil cu care vor să înlocuiască treptat cardul bancar. Băncile au văzut acest trend și în ultimii ani au lansat propriile soluții mobile. Dar există câteva probleme mari.

Una de siguranță și percepție publică, au tot fost incidente informatice și cu toate astea nu cardul este văzut ca fiind vulnerabil, ci tot sistemul. Oamenii se feresc să plătească și să dea datele de card de frica unor costuri fantomă. Chiar dacă măsurile de securitate se îmbunătățesc constant, percepția rămâne.

A doua, de lipsa unor POS-uri compatibile. Poți plăti doar anumite lucruri și doar în anumite locații. Dacă ai putea plăti peste tot, poate altfel ar sta situația.

Vine o generație care face cam totul cu telefonul mobil, de ce să nu presupunem că vor dori să și plătească cu mobilul. Sunt convins că unii o fac deja.

Acordul PayPal – Samsung este un pas pozitiv. Dintre sistemele de plată online, PayPal este cel mai acceptat și utilizat la nivel global. Google a anunțat deja că Android Pay va colabora cu PayPal.

Deocamdată nu merge să plătești cu PayPal nici pe Android, nici pe terminale Samsung, dar probabil ca integrarea urmează în cursul anului.

Sursa: XDA-developers