Românii nu mai au nevoie de card pentru a plăti cu PayPal, operatorul semnând un acord cu opt bănci locale pentru transferul de bani dintr-un cont normal. Din păcate, pentru a retrage bani din Payal trebuie în continuare utilizat cardul. Oficialii Paypal au declarat pentru Computerblog că vor implementa un sistem similar de retragere fără card, în următoarea perioadă.

PayPal Top-Up screenshot

Noul serviciu este botezat PayPal Top-Up. Serviciul de plăți online este foarte utilizat pentru plățile peste hotare, dar și pentru transfer rapid de bani fără comisioane prea mari.

ads

Suma minimă de alimentare este 3 euro, iar cea maximă de 2.000 de euro. Banii vor fi transferați în contul PayPal în maxim 4 ore în ziua lucrătoare în care s-a realizat tranzacția. La băncile care nu sunt partenere PayPal tranzacția ar dura 1-2 zile lucrătoare.

Cele opt bănci implicate sunt CEC , BCR, Transilvania , UniCredit , Raiffeisen,VolksBank, Bank Leumi și Alpha Bank.

Serviciul PayPal Top-Up este gratuit. El a fost dezvoltat și este operat de PayPal împreună cu TrustPay – instituție care furnizează soluții de plăți online și care este licențiată de Banca Naționala a Slovaciei.