Am pus la un loc mai multe informații din zona de tehnologie, dar în special gadgeturi și produse precum monitoare, camere auto, USB Stick și altele. Plus câteva informații oficiale tot din zona IT.

Adata anunță lansarea flash drive-ului i-Memory AI720 (foto sus), un dispozitiv USB subțire și elegant. Noul produs certificat Apple MFi are o grosime de doar 7.5 mm și are atât conector Lightning, cât și USB 3.1. Datorită funcției sale unice “save as you record” pentru înregistrări 4K, conținutul video cu rezoluție ridicată nu va mai ocupa spațiu inutil în telefon. AI720 suportă criptare solidă și a fost conceput pentru a fi rezistent la apă și praf, cu tehnologie nano coating, oferind astfel mai multă mobilitate și siguranță. AI720 este disponibil cu capacități de 32GB, 64GB sau 128GB și variante de culoare gold sau gri.

***

Mio Technology a anunțat disponibilitatea pe piața locală a camerei video auto Mio MiVue 786 WIFI (foto sus), dotată cu GPS și WiFi. Modelul este primul din gamă capabil să facă live pe Facebook din timpul călătoriei. Mio MiVue 786 WIFI este pregătită să înregistreze cele mai importante momente până la destinație – este suficientă introducerea unui card microSD de până la 128 GB și conectarea la sursa de alimentare pentru ca dispozitivul să pornească. Odată plasată pe parbriz, camera poate fi ușor configurată datorită ecranului tactil de 2,7 inci (6,9 cm) și meniurilor intuitive, cu pictograme de mari dimensiuni. Clipurile pot fi salvate cu ușurință pe telefon, folosind aplicația MiVue Pro, iar apoi partajate pe conturile de socializare.

***

Monitoarele USB-C ale MMD (foto sus), disponibile în variante de 24 și 32 de inchi (241B7 și 328P6), acționează ca o stație de andocare pentru periferice, cum ar fi tastatura, mouse-ul, hard disk-ul extern, camera sau stick-urile USB, creând spațiu prețios pe birou și extinzând conectivitatea limitată a ultrabook-urilor. Monitorul 328P6 face parte din seria P, creată pentru profesioniști, dispunând de performanță ridicată în afișarea culorilor și conectivitate USB-C. Ecranul curbat X-line de 34 de inchi care și-a câștigat deja un loc pe lista de Crăciun grație tehnologiei LowBlue și promite o experiență plăcută la vizionare. Cu UltraWide Quad HD, format panoramic 21:9 și capacitatea de a împărți ecranul și de a primi semnal din două sisteme separate, acest monitor oferă suficient spațiu pentru utilizatorii multitasking care doresc, spre exemplu, să păstreze mai multe ferestre cu documente sau rețele sociale deschise, dar să și urmărească în direct o transmisiune sportivă, toate acestea în același timp.

***

Blugento, companie clujeană specializată în furnizarea de soluții de ecommerce bazate pe platforma Magento, ajunge la 300 de magazine online construite de la zero pentru clienţi din aproape toate domeniile de activitate. Până în prezent, peste 350.000 de produse au fost comercializate prin intermediul platformei Blugento. Platforma este integrată cu peste 100 de soluții de plată, curierat, marketing și alte servicii care oferă avantaje competitive magazinelor online. Iar până pe 22 decembrie, clienţii care vor achiziţiona unul dintre cele trei tipuri de abonament, vor primi beneficii de peste 2.000 de euro. Acest lucru este posibil prin contribuţia a 10 furnizori de servicii eCommerce şi a unui furnizor de servicii de training care, pentru prima oară în eCommerce-ul din România, şi-au unit forţele în încercarea de a susţine magazinele online.