Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 a apărut în primele teste Antutu cu scoruri noi, mai realiste față de primele zvonuri. Procesorul care urmează să fie lansat în octombrie are acum peste 2 milioane de puncte în AnTuTu. Desigur, sunt teste neoficiale, el nefiind lansat oficial. Dar este un scor semnificativ după ce 8 Gen 2 abia a atins 1.550.000.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3

Într-un nou zvon marca Digital Chat Station, foarte așteptatul SoC Qualcomm Snapdragon 8 Gen3 a reușit un scor record. Cu scorurile de referință Snapdragon 8 Gen3 care urmează să depășească pragul de 2 milioane de puncte pe platforma AnTuTu, acest chipset este pe cale să devină cel mai puternic smartphone SoC din istoria Qualcomm. De exemplu, 8 Gen 1 ajungea prima dată la 1 milion de puncte. Apoi Gen 2 a urcat la 1,5 milioane.

Când vine vorba de specificul acestor rezultate de referință, performanța procesorului Snapdragon 8 Gen3 obține un scor CPU de peste 440.000 de puncte. Marchează o creștere vizibilă față de scorul Snapdragon 8 Gen2 de 380.000. Dar la GPU are loc “transformarea” reală. Scorul GPU al lui Snapdragon 8 Gen3 depășește 840.000 de puncte, o îmbunătățire semnificativă în comparație cu scorul generației precedente de aproximativ 600.000 de puncte.

Dispozitivul testat cu Snapdragon 8 Gen3 are o configurație impresionantă. Include 16 GB de memorie LPDDR5 și un spațiu de stocare UFS 4.0 de 1 TB. Aceste specificații promit performanțe fulgerătoare și spațiu de stocare amplu pentru toate nevoile. Ori este un prototip Qualcomm, ori vreun telefon de gaming.

Noul chipset urmează să-și facă debutul la sfârșitul lunii octombrie. Qualcomm a anunțat evenimentul de toamnă pe 24-26 octombrie. Apoi, seria Xiaomi 14 se zvonește că este prima care va veni cu noul procesor. Cu scorurile sale de referință și funcțiile de ultimă generație, Snapdragon 8 Gen3 este gata să redefinească ceea ce este posibil în lumea tehnologiei mobile.

Acum marea provocare rămâne pentru Mediatek, care pregătește lansarea lui Dimensity 9300. Rivalul principal al Snapdragon. Iar Samsung va lansa anul viitor Exynos 2400 pentru noua serie Galaxy S. Rămâne de văzut cât de mult se pot apropia ei de aceste scoruri masive.

Via