Snapdragon 8 Gen 3 pare să fie aproape de lansare, deși acest lucru este ilogic. Adică abia sunt câteva luni de la lansarea Snapdragon 8 Gen 2 și abia au ajuns primele telefoane cu el pe piață. Lansarea generației a treia va scădea drastic vânzările, iar Qualcomm de obicei lansa noua generație în noiembrie sau decembrie. Și culmea este că noul 8 Gen 2 este chiar performant și bine realizat.

Snapdragon 8 Gen 3

Ce știm despre Snapdragon 8 Gen 3

Se pare că este tot mai puțin probabil ca Qualcomm să lanseze un Snapdragon 8+ Gen 2 anul acesta. În schimb, se pare că compania lucrează deja la noua generație Snapdragon 8 Gen 3. După cum a dezvăluit RGcloudS (pe Twitter), Snapdragon 8 Gen 3 va menține configurația de bază 1 + 4 + 3 a predecesorului său. Informația diferă de zvonurile anterioare, care pretindeau o trecere la o configurație 1 + 5 + 2. Snapdragon 8 Gen 3 pare gata să fie construit pe nodul N4P 4 nm al TSMC. Procesorul A17 Bionic de la Apple va fi singurul chipset emblematic din acest an care va fi fabricat pe un proces de 3 nm, iar Snapdragon 8 Gen 4 va ajunge din urmă abia anul viitor.

Se presupune că Snapdragon 8 Gen 3 va avea un nucleu principal Cortex X4. Acest nucleu principal ar putea fi mărit până la o viteză de ceas de 3,72 GHz în Samsung Snapdragon 8 Gen 3 pentru Galaxy. Se spune că i se alătură Cortex-A715 și noile nuclee Cortex-A515. Cu toate acestea, potențialele viteze de ceas ale acelor nuclee sunt momentan necunoscute.

Singurul zvon care ar avea sens din punct de vedere economic, este cel că Qualcomm ar vrea să bată Apple. An de an, procesorul iPhone bate la testele de performanță toatele telefoanele Android. Qualcomm, care face cel mai bun procesor pentru Android, ar cam vrea să demonstreze că poate schimba jocul.

Și Qualcomm este supărat pe Apple pentru că tocmai a anunțat că renunță la modem-uri pe telefoanele iPhone. Asta înseamnă că vor să demonstreze că sunt buni și că pot bate produsele Apple. Dar de la teorie la practică mai este o cale lungă.

Și de obicei procesoarele Qualcomm sunt și ele deseori afectate de probleme, au fost ediții care se încingeau și sacadau în jocuri video sau teste de putere. Rămâne de văzut dacă vor reuși ceva.