Radu Ionescu, fondatorul Kinecto, mi-a povestit cu pasiune despre gadgeturile lui Apple, chiar dacă nu este la ultima generație. Macbook Air, Macbook Pro, iPad, iPhone, ba chiar și iPod. Folosește Mobile Me pentru sincronizarea tuturor datelor în timp real pe fiecare device.
Kinecto a depășit anul trecut venituri de 900.000 de euro, cu o creștere de 50% comparat cu 2009. Iar anul acesta se schimbă focusul spre corporații mari care au descoperit mediul digital.
Click pe poză pentru mărire…

Radu Ionescu, Kinecto

Radu Ionescu a descoperit Mac-ul pe vremea când lucra la Biz, după doi ani de Ziarul Financiar. Eu am ajuns la ZF după ce plecase el, dar mi-a sugerat cineva la un material să-i trimit întrebări și lui Radu, care tocmai lansase Kinecto. Așa am aflat că era cât pe-aci să fi fost colegi.

MackBook Air și iPad sunt uneltele de birou – fără monitoare sau tastaturi, doar căștile profesionale pentru muzică. iPhone 3GS și am să dau mai jos argumentele lui Radu. MacBook Pro este pentru acasă, un adevărat centru multimedia. Pentru muzică și călătorii, Radu are trei modele diferite de iPod, un Shuffle, Nano și un iPod clasic de 80GB. Căștile sunt Senheiser, are două perechi, cele de birou și unele portabile.

„Folosesc iPad la birou, am descoperit că este mai comod decât laptopul pentru task-urile de discutat cu partenerii sau angajații”, spune Radu Ionescu. În timpul liber, tableta Apple este și unealtă de divertisment, dar și reader pentru cărți digitale. „Am redescoperit jocurile cu ajutorul iPad, nu mai jucasem pe PC de pe vremea Pentium 2 și nici nu m-ar convinge acum să reiau jocurile pe PC”, povestește fondatorul Kinecto. Folosește aplicația Kindle pentru iPad și citește, iar sincronizarea permite să reia lecturile favorite pe iPhone.

ads

Radu Ionescu folosește iPhone 3GS în primul rând pe post de telefon, pentru mail sau browsing, de aceea spune că nu a treacut automat la iPhone 4. „N-am simțit că îmi aduce ceva esențial în plus”, povestește fondatorul Kinecto.

Mobile Me este o soluție Apple care oferă câteva funcții interesante. Sincronizarea informațiilor pe fiecare device, dar și spațiu de stocare virtual, 20GB pentru documentele importante care trebuie să fie de asemenea accesibile oricând.

Kinecto a avut în 2010 venituri de 900.000 de euro, comparat cu 600.000 în 2009. În 2011, focusul s-a schimbat. „Făceam proiecte mici pentru peste 100 de clienți, piața era fragmentată și imprevizibilă”, povestește Radu Ionescu. Pe viitor vor fi maximum 10 clienți pentru care se vor face proeicte mari. „Anul trecut a fost primul în care s-a depășit pragul psihologic de 100.000 de euro pentru un client, exclusiv digital”, spune fondatorul Kinecto. „Estimez că, peste 2-3 ani, pragul psihologic de 500.000 de euro pentru un client va fi depășit”, spune el.