Razer Book 13 a fost prezentat oficial astăzi. Pare să fie un adevărat ultrabook, dar care este prezentat pe post de sistem de gaming. Dacă performanțele se ridică la nivelul așteptărilor pot afla însă doar cei care au ocazia să-l testeze.

Razer Book 13

Razer Book 13

Razer este probabil printre cele mai populare branduri de lifestyle pentru gameri la nivel mondial. Sub Republic of Gamers, dar probabil mai cunoscut decât Legion sau Predator. Era de așteptat să intre și ei pe nișa ultra-portabilelor de gaming după ce principalii rivali au făcut deja această mutare.

Razer Book 13 are un ecran cu diagonala de 13.4″ cu margini subțiri, procesor Intel Core din generația a-11-a și o soluție grafică Intel Iris Xe. Construit având în vedere portabilitatea, noul Razer Book 13 este confecționat dintr-un singur bloc de aluminiu, ceea ce-l face ușor și durabil, și este anodizat cu o nuanță Mercury White pentru a oferi un plus de stil, dar și o suprafață rezistentă la zgârieturi. Razer Book 13 este deosebit de compact, având o greutate de sub 1,36 kg și o grosime de 1,5 cm, ceea ce-l face foarte ușor de transportat. Tastele sunt iluminate individual cu tehnologia Razer Chroma RGB, care permite o personalizare desăvârșită, inclusiv iluminarea exclusivă a tastelor esențiale.

În părțile laterale ale tastaturii sunt amplasate două boxe puternice, care beneficiază de amplificare inteligentă și tehnologie THX Spatial Audio pentru un sunet surround bogat. Tehnologia THX Spatial Audio este activă și în cazul folosirii unor căști conectate prin jack de 3.5mm. În partea de mijloc a zonei frontale se găsește un touchpad de sticlă, care datorită Windows Precision Drivers asigură acuratețe maximă fiecărei acționări.

ads

În interiorul notebook-ului ultraportabil de 13″ se găsesc cele mai noi procesoare 11th Gen Intel Core. Anumite modele sunt echipate cu procesorul Intel Core i7-1165G7, capabil să atingă viteze de 4,7GHz prin tehnologia Intel Turbo Boost. Noile procesoare sunt mai rapide și mai eficiente decât generațiile anterioare, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea să ducă la bun sfârșit mai multe sarcini, mai repede, bateria rezistând o perioadă de timp mai lungă. Noile procesoare Intel Core sunt însoțite de soluțiile grafice încorporate Iris Xe, capabile să aducă la viață lumi deosebit de detaliate. Pentru a asigura funcționarea silențioasă și la temperaturi reduse, chiar și în cele mai solicitante scenarii, procesorul este răcit de soluția Razer bazată pe o singură cameră de vaporizare, reducând astfel căldura ambientală și nivelul de zgomot.

Razer Book 13 este echipat cu până la 16 GB de memorie, cantitate ideală pentru multitasking, dar și pentru sarcinile de birou dependente de cantitatea de memorie, precum aplicațiile creative. Ultraportabilul de 13 inch dispune și de o soluție de stocare ultrarapidă de tip SSD, cu o capacitate de 512 GB, care le permite utilizatorilor să-și acceseze aplicațiile și fișierele în mod instantaneu.

Posesorii de Razer Book 13 pot uita de adaptoare, noul ultraportabil fiind echipat cu două porturi Thunderbolt 4 (USB-C), un port USB-A 3.2 Gen 2, un port combinat de 3.5mm și un port HDMI 2.0 de dimensiuni complete. În plus, notebook-ul dispune și de un slot de card microSD, pentru a extinde rapid capacitatea de stocare sau pentru a putea transfera facil fișierele din telefon sau fotografiile din camera digitală. Lista de dotări a lui Razer Book 13 este completată de o placă wireless Intel Wi-Fi 6 AX 201, compatibilă cu cele mai noi protocoale, inclusiv Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.1, asigurând astfel o conexiune fără fir rapidă, fiabilă și confortabilă.

Prețurile Razer Book 13 în configurații cu procesor Intel Core i5 pornesc de la 1.299,99 euro, acestea urmând să fie disponibile de la sfârșitul lunii noiembrie în mod exclusiv pe site-ul lor.
Prețurile Razer Book 13 în configurații cu procesor Intel Core i7 pornesc de 1.699,99 euro.