Razer Project Linda readuce în actualitate la CES 2018 ideea unui smartphone folosit ca laptop împreună cu un dock cu ecran mai mare. Vedeți video să înțelegeți mai bine cum este proiectul. Compania de gaming a lansat anul trecut Razer Phone.De-a lungul anilor au existat numeroase proiecte de acest gen, niciunul nu a prins comercial. Prima oară cred că a fost Motorola Atrix, apoi a venit Asus Padfone, au mai fost și altele. Ideea este aceeași: smartphone-ul a devenit atât de puternic încât practic nu ai nevoie de alt device. Dar pentru a lucra productiv ai nevoie de un ecran mare, de tastatură și eventual de mouse. De-asta Samsung a lansat stația Dex, iar Huawei a lansat un desktop mode. Dar este mai interesantă ideea de laptop – cu precizarea că acest dock ar trebui să fie mult mai ieftin decât un laptop normal ca să aibă succes.

Ideea interesantă la Razer este că Project Linda pune smartphone-ul pe post de Touchpad. O integrare aproape naturală, exact cum te-ai aștepta să fie un laptop. Nu zic, era interesant și băgat în spate sau sub tastatură, dar așa ai dintr-o dată avantajul a două ecrane. Senzorul de amprentă de pe Razer Phone devine acum buton de power pentru laptop. Ssitemul de operare rămâne cel de pe telefon, adică Android, dar având o grămadă de aplicații Microsoft, cam puteți face tot ce ați face cu un desktop normal.

De asemenea, pentru fanii Razer este important de știu că unele jocuri vor putea rula pe ecranul mai mare. Nu știm deocamdată prețul pentru dock, ar trebui să fie cam la jumătate comparat cu telefonul, mult mai ieftin decât un laptop normal, ca să atragă cumpărătorii. Oricum, laptopul care are specificații oarecum similare, Razer Blade Stealth costă 1.300 de dolari (dar desigur, cu procesor Intel Core și Windows 10).

În orice caz, este clar că pe viitor vom avea un singur device principal, iar acesta va putea deveni fie laptop, fie desktop în diverse scenarii de lucru, în combinație cu dock-uri speciale sau cu unele universale. O idee care nu este deloc rea.

Via: The Verge, CNet