Razer Phone a fost lansat oficial, iar terminalul smartphone pentru jocuri pare destul de interesant pentru orice pasionat. Nu este însă un telefon ultrasubțire, ci un terminal axat pe puterea hardware, display special, dar și autonomie.

Update: s-a lansat oficial Razer Phone 2.

razer phone

Razer Phone smartphone

Vă scrisesem despre acest model atunci când au apărut primele mesaje teaser. Acum au fost prezentate toate detaliile oficiale, iar telefonul poate fi comandat deocamdată în SUA, nu mi-e clar dacă se poate expedia în România. Oricum, 700 de dolari este un preț ok pentru un smartphone atât de dotat tehnic, dar e adevărat, spun și ei că prețul european va fi pe la 750 de euro. Din cauză de taxe și comisioane.

Razer Phone are un display de 5.7 inch WQHD (2560×1440 pixeli) IGZO cu rată de refresh 120Hz, plus mai multe nuanțe de culori datorită Wide Color Gamut (WCG). Pentru performanțe maxime, telefonul are procesorul Qualcomm Snapdragon 835 cu 8GB de RAM, iar stocarea internă este de 64GB, cu slot pentru carduri de memorie microSD. Telefonul are cameră foto duală pe spate, cu senzori de 12 și 13 megapixeli, cu lentile diferite, una wide, alta de zoom optic. Camera foto frontală pentru poze selfie este de 8 megapixeli.

Razer Phone are difuzoare stereo care redau mai bine sunetul din jocuri și tehnologie audio certificată DAC. Bateria integrată este de 4.000 mAh, pentru autonomie un pic mai mare, iar tehnologia fast-charging este Qualcomm 4.0. Mai multe detalii tehnice și informații găsiți pe site-ul lor.

Deși este comparat mult cu flagship-urile de top, modelele de top de la competiție ajung la 900-110 de euro și diferă fiecare prin particularitățile lui. La 750 de euro concurează mai degrabă cu S8, care este un terminal de top și bine cotat, dar pentru jocuri ecranul curbat nu este cel mai eficient. iPhone 7 Plus mai este la acest nivel de preț, dar acum că s-a lansat 8 Plus, nu cred că va da cineva bani pe telefonul de anul trecut. Deși, pe iOS ai acces la jocuri interesante.

Raze Phone se lansează cu 10 jocuri video dedicate:

Arena of Valor
Final Fantasy XV Pocket Edition
Gear.Club
Lineage 2: Revolution
Old School RuneScape
RuneScape
Shadowgun Legends
Tekken Mobile
Titanfall: Assault
World of Tanks Blitz

Sunt curios, vi se pare o idee bună? În afară de un gamepad bine făcut, ce-ar mai putea face Razer pentru a promova telefonul?