Realme GT5 Pro a fost lansat oficial în China. Este aproape identic cu OnePlus 12, o chestie fără precedent. Nu știm când vine oficial în Europa, probabil la începutul anului viitor. Asta dacă nu cumva va lipsi iar.

realme GT5 Pro

Detalii tehnice Realme GT5 Pro

realme a lansat oficial modelul GT5 Pro. Este cel mai puternic dispozitiv GT din toate timpurile. Folosește platformă mobilă Snapdragon 8 Gen 3 și are primul obiectiv periscop din industrie cu senzor Sony IMX890. Are un ecran cu o luminozitate de până la 4500 nits, precum și o încărcare foarte rapidă și o durată de viață foarte lungă a bateriei.

realme GT5 Pro vine cu platforma mobilă Snapdragon 8 Gen 3. Comparativ cu generația anterioară, performanța CPU este îmbunătățită cu 30%, performanța GPU este îmbunătățită cu 25%, performanța AI este îmbunătățită cu 98% iar eficiența energetică este îmbunătățită cu 40%. Cea mai recentă platforma Snapdragon este concepută pentru utilizatorii care au nevoie de putere brută, indiferent dacă este vorba de viteza de pornire a aplicațiilor, de FPS-urile din jocuri sau de procesarea imaginilor. Performanțele noului realme GT5 Pro sunt la cel mai înalt nivel, permițând utilizatorilor să se bucure de libertate în orice task.

Pentru a profita la maximum de SoC-ul Snapdragon 8 Gen 3, realme GT5 Pro este echipat și cu un sistem de răcire 3VC cu cea mai mare suprafață VC din istoria industriei, cu o suprafață de disipare a căldurii de până la 12.000 mm² și disipare rapidă a căldurii pe trei canale în zona plăcii de bază.

Realme GT5 Pro este echipat cu senzorul Sony LYT-808 ca și OnePlus 12. Este cea mai mare cameră principală din istoria Realme, cu o dimensiune a senzorului de 1/1,4 inch și o apertură ultra-largă f/1,69. Acest senzor este capabil să îmbunătățească performanțele camerei foto în condiții de iluminare slabă, atât pe partea foto cât și pe partea de filmare. Împreună cu noul engine SuperLight Imaging și cu algoritmul ProLight, realme GT5 Pro oferă imagini uimitoare, oferind aceeași calitate precum a senzorilor de 1 inch.

Pentru a le oferi utilizatorilor o experiență completă Realme GT5 Pro vine cu o cameră periscop cu senzor IMX890, stabilind un record în industrie. Este camera periscop cu cel mai mare senzor, similar în dimensiune cu senzorul camerei principale. Realme a colaborat cu Qualcomm și ArcSoft pentru a lucra la hardware-ul optic, puterea de calcul a cipului și algoritmii de imagistică, aducând primul sistem de imagistică teleobiectiv super-core din industrie pentru a obține o calitate ridicată.

Realme GT5 Pro și BOE au personalizat și lansat în comun ecranul de pe noul GT5 Pro, care atinge cea mai mare luminozitate maximă din industrie, de 4500 nits. Este pentru prima dată când atinge luminozitate manuală de 1000nits și luminozitate maximă automată de 1600 nits. În plus, ecranul are o rezoluție de 1,5K, 2160Hz PWM și 450PPI. Iarăși, display similar cu OnePlus 12.

Ecranul lui Realme GT5 Pro utilizează tehnologia COP, cu o margine inferioară îngustă de 1,36 mm, un raport ecran-corp de 94,20% și suportă o rată de reîmprospătare inteligentă și variabilă cuprinsă între 0,5Hz-144Hz. În plus, fiind un ecran OLED oferă 1,07 miliarde de culori și dispune de Dolby Atmos și Pro-XDR. Suportă și detectarea luminii ambientale la 360 de grade și permite reglarea luminozității pe 20.000 de niveluri. Ecranul a obținut certificarea TÜV Eye Comfort 3.0 și este prietenos cu ochii utilizatorilor.

În ceea ce privește încărcarea rapidă și durata de viață a bateriei, realme GT5 Pro vine cu o baterie masivă de 5400mAh, încărcare rapidă de 100W și încărcare rapidă wireless de 50W. Din nou, încă o caracteristică identică cu OP12. Este echipat cu funcții precum IR blaster, NFC îmbunătățit, motor liniar pe axa X, difuzoare duble Dolby Atmos, protecție IP64 pentru apă și praf, aducând o experiență de flagship mai cuprinzătoare.