Sony Interactive Entertainment (SIE) a anunțat astăzi un nou record de vânzări pentru PlayStation 4 (PS4) după cel din 2017. Compania a reușit să vândă 91,6 milioane de unități la nivel mondial pînă la 31 decembrie 2018.


Și mai am niște cifre interesante:

  • peste 5,6 de milioane de unități au fost vândute în perioada sărbătoritor din 2018
  • numărul de utilizatori activi lunar ai serviciilor PlayStation Network continuă să fie în creștere, depășind 90 de milioane la finalul lui noiembrie 2018
  • peste 9 milioane de jocuri Marvel’s Spider-Man vândute la nivel global
  • peste 50,7 de milioane de jocuri PS4 au fost vândute în perioada sărbătorilor de iarnă în 2018, la nivel global
  • au fost vândute în total 876 de milioane de jocuri PS4 până la 31 decembrie 2018, la nivel mondial

Marvel’s Spider-Man, lansat în septembrie 2018, a înregistrat vânzări de peste 9 milioane de exemplare la nivel mondial până la data de 25 noiembrie 2018.

PlayStation 4 (abreviat PS4) este o consolă de jocuri creată de Sony Computer Entertainment care a fost prezentată public pe 20 februarie 2013. Consola a fost lansată comercial pe data de 15 noiembrie 2013 în Statele Unite și pe 29 noiembrie în Europa, America de Sud și Australia. Aceasta este în competiție cu consolele Xbox One (Microsoft), Wii U și Nintendo Switch (Nintendo).

“Datorită susținerii fanilor în perioada Sărbătorilor, ne bucurăm să anunțăm că PS4 a înregistrat vânzări de 91,6 milioane de exemplare la nivel global. Suntem, de asemenea, încântați că numărul de utilizatori activi lunar ai serviciilor PlayStation Network continuă să fie în creștere, depășind 90 de milioane la finalul lui noiembrie 2018. Vreau să transmit sincere mulțumiri comunității noastre din întreaga lume și partenerilor, pentru ajutorul lor în atingerea acestor rezultate. În acest an vom oferi experiențe îmbunătățite fanilor, alături de o serie mult așteptată de jocuri disponibile doar pe PS4. Privind spre următorul prag PS4, SIE va continua să evolueze și va dezvolta platforma pentru a oferi cele mai bune experiențe de divertisment interactive.”

– a declarat John Kodera, Președinte și CEO al Sony Interactive Entertainment.