LeEco este una dintre companiile chinezești de telefoane și electronice care a trasat modelul de succes urmat de Huawei și apoi de Xiaomi și ceilalți. Pe scurt: au făcut cele mai ieftine telefoane dotate cu cel mai bun procesor Snapdragon disponibil. În 2016 modelul LeEco Le Pro 3 rupea tot în materie de benchmark-uri și costa sub jumătate din prețul concurenței de atunci. Dar au avut mari probleme financiare din cauza telefoanelor ieftine și a marjei de profit foarte scăzută. E foarte posibil să fi fost ceva fraude interne, dar acuzațiile n-au fost dovedite. Iar în 2023, Le Eco revine cu o clonă perfectă de iPhone.

LeEco S1 Pro

LeEco S1 Pro

LeEco tocmai a anunțat un nou telefon pentru Festivalul de primăvară (Anul Nou Chinezesc, care este pe 22 ianuarie anul acesta). LeEco S1 Pro este un model midrange care a fost în mod clar puternic inspirat de iPhone 14 Pro, modulul foto este identic, ecranul cu noul notch la fel, până chiar și Dynamic Island. Poate face și el diverse acțiuni, similar cu modelul Apple.

Dincolo de aspect, este un Android destul de obișnuit, nu extraordinar. LeEco S1 Pro are un ecran LCD de 6,5 inch, cu rezoluție HD (1600×720 px). Vine cu o rată de reîmprospătare standard de 60Hz. Este alimentat de un chipset Zhanrui T7510 de 12 nm cu 4 nuclee Cortex-A75 de 1,8 GHz și 4 nuclee Cortex-A55 de 1,8 GHz. Grafica este gestionată de un GPU Imagination 9446 cu o viteză de ceas de 800MHz. Există o singură configurație de 8/128 GB. Se descurcă relativ decent, dar experiența nu va fi una extraordinară.

LeEco S1 Pro are o baterie de 5.000 mAh cu încărcare de 10 W. Există o cameră frontală de 5 MP și o cameră principală de 13 MP în spate. Modelul are serviciile mobile Huawei în loc de GMS, dar acest lucru nu este deloc surprinzător, deoarece suita Google nu este disponibilă în China. Nu cred că se vor relansa deocamdată internațional, nu până ating iar profitabilitatea.

Prețul acestui model este de circa 125 de euro pe piața chineză. Să vedem dacă va avea succesul necesar unei relansări.