Miliardarul britanic Richard Branson a anunțat că va cumpăra 10 avioane supersonice de la Boom, un start-up creat de un fost manager Amazon, avioane botezate deja mini-Concorde. Zboară mai rapid decât avioanele Aerospatiale/BAC, dar numărul de locuri este de 40. Se estimează că prețul biletului “va fi mai accesibil”.

boom supersonic richard branson

Sursa: DailyMail.

 

Avioanele Boom ajung la 1.451 mph (2335.15 kmph), o viteză cu 100 mph mai mare decât generația Concorde. Faci 3 ore și 30 de minute pe cursa Londra – New York.

Deocamdată Boom este un prototip și este construit într-un hangar de Kima Labs, companie fondată de Blake Scholl și colegul său de la Amazon Jason Crawford.

Bitelul dus-întors pentru cursa de 3 ore și 30 de minute ar costa 5.000 de dolari. Sunt convins că vor găsi vedete și oameni de afaceri grăbiți care vor dori să zboare cu avioanele astea.

Avioanele sunt realizate din fibră de carbon în loc de aluminiu, vor zbura la aproximativ 20.000 de metri altitudine, cu o viteză 2.6x comparat cu avionul de pasageri normal. Anul viitor vor face însă primele teste de zbor, așa că mai avem de așteptat.

Avioanele Concorde, o minune a tehnicii în 1976 când au fost lansate, puteau zbura cu 1.354 mph (2,180 km/h), cu 92 de pasageri la bord (inițial cu 100, dar au fost scoase 8 scaune din motive de securitate).

Avioanele supersonice s-au retras la pensie după un accident tragic în 2000, decizia survenind în 2003 după ce experții au stabilit că aveau o problemă de design și că nu puteau fi reparate fără a se crea alte probleme.