România are patru echipe înscrise în Campionatul Mondial de Robotică care are loc la Houston și Saint Louis, în Statele Unite. Competiția First are o istorie de 25 de ani și finala sa va fi în iulie, la New Hampshire. Dar până atunci echipele mai au de lucru.

Echipa Autovortex România, cea mai premiată la competiții naționale și internaționale de robotică, s-a calificat în semifinale la etapa din Houston, participă în continuare la etapa din Saint Louis între 26-29 aprilie. Autovortex va reprezenta România în campionatul din Saint Louis alături de echipele care au câștigat BRD FIRST Tech Challenge Romania în luna martie.

Echipa Dark Angels de la Liceul Teoretic „Ştefan Odobleja” din București a castigat cu robotul ei meciurile din România. Echipele Impulsive de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava, și Soft Hoarders de la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova au primit The Inspire Award. Ei au construit roboți compacți si inovativi si au colaborat excelent cu alte echipe.

ads

Participarea elevilor în competiție a fost posibilă mulțumită sprijinului oferit de BRD Groupe-Societe Generale. Să vedem ce rezultate vor avea acolo.
Mai mullte detalii despre competiție sunt aici.