Compania americană a făcut un nou pas spre relansarea competiției cu Intel: au lansat oficial noile procesoare desktop AMD Ryzen 7, confirmând și prețul competitiv. Procesorul octacore bate în teste produsele comparabile Intel, dar are prețul la jumătate.

AMD a creat aceste procesoarele Ryzen 7 special pentru gamerii PC, creatorii de conținut și entuziaști, folosind o nouă platformă botezată AM4 și o arhitectură cu 8 nuclee, 16-thread-uri. În demonstrațiile si testele efectuate, aceste procesoare și-au dovedit superioritatea: vârful de gamă Ryzen 7 1800X fiind cel mai puternic procesor desktop cu 8-nuclee, și Ryzen 7 1700 procesorul desktop cu 8 nuclee cu cel mai scăzut consum de energie. Demo-urile cu Ryzen 7 1800X au arătat superioritatea acestuia contra unui produs similar, 8-nuclee, 16-thread Intel Core i7-6900K în Cinebench R15 multi-threaded și Handbrake test, dar și o performanță comparabilă la rularea de jocuri la rezoluții 4K.

Pentru Ryzen, AMD oferă noi soluții de răcire care au la bază cooler-ul Wraith, lansat în 2016. Evoluția Wraith include două noi modele Wraith Spire și Wraith Stealth, care asigura entuziaștilor performanțe ridicate și silențiozitate, conform așteptărilor pe care fiecare le are de la brand-ul Wraith. Inclus în versiuni retail cu Ryzen 7 1700 dar și la partenerii OEM, Wraith Spire oferă răcire superbă la un nivel de zgomot de doar 32 decibeli.

ads

Printre cele 82 de modele de plăci de bază ce susțin lansarea Ryzen 7 se regăsesc design-uri de la ASRock, Asus, Biostar, Gigabyte și MSI, disponibile începând cu data de 2 martie.

Mai jos, detalii despre preț în lei: