Samsung pregătește un senzor foto 1/1.7 inch pentru smartphone, o dimensiune deja demnă de camerele foto compacte (celebrele săpuniere). La ora actuală cea mai mare problemă a telefoanelor foto nu este nici lentila, nici megapixelii, nici procesorul de imagini, ci tocmai dimensiunea senzorului.

samsung camera sensor

Recent la Galaxy S7 și S7 Edge au lansat senzori cu pixelii mai mari, la 1.4 microni, pentru a capta mai multă lumină. Oricum, Samsung a îmbunătățit camera foto pe seriile Galaxy S și Note la fiecare ediție. Iar acum, după joaca cu megapixeli, cu editarea software și cu lentilele, a ajuns la concluzia că nu se mai poate, trebuie un senzor mai mare.

Senzorul nou este CMOS, dacă se adeveresc zvonurile, iar el va suporta lentile f/1.4. Acum, probabil că vor pune mai mulți megapixeli, analiștii vorbesc de 18 sau 20 de megapixeli. Samsung a anunțat anul acesta că nu va mai lansa noi camere foto din seria NX, așa că oamenii speculează că vor folosi senzorul 1/1.7 inch într-un viitor model de smartphone.

Acum să vedem și dacă se va confirma zvonul sau nu.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!