Samsung pregătește un senzor foto 1/1.7 inch pentru smartphone, o dimensiune deja demnă de camerele foto compacte (celebrele săpuniere). La ora actuală cea mai mare problemă a telefoanelor foto nu este nici lentila, nici megapixelii, nici procesorul de imagini, ci tocmai dimensiunea senzorului.

samsung camera sensor

Recent la Galaxy S7 și S7 Edge au lansat senzori cu pixelii mai mari, la 1.4 microni, pentru a capta mai multă lumină. Oricum, Samsung a îmbunătățit camera foto pe seriile Galaxy S și Note la fiecare ediție. Iar acum, după joaca cu megapixeli, cu editarea software și cu lentilele, a ajuns la concluzia că nu se mai poate, trebuie un senzor mai mare.

Senzorul nou este CMOS, dacă se adeveresc zvonurile, iar el va suporta lentile f/1.4. Acum, probabil că vor pune mai mulți megapixeli, analiștii vorbesc de 18 sau 20 de megapixeli. Samsung a anunțat anul acesta că nu va mai lansa noi camere foto din seria NX, așa că oamenii speculează că vor folosi senzorul 1/1.7 inch într-un viitor model de smartphone.

ads

Acum să vedem și dacă se va confirma zvonul sau nu.