Noile concepte pliabile, Samsung Flex S, Flex G și Flex Note au fost prezentate la CES 2022. Sunt concepte de utilizare a ecranului pliabil în trei locuri. Sunt două concepte de dispozitiv care se transformă, putând fi și smartphone, dar și tabletă cu ecranul extins. Al doilea pare mai compat și se pliază diferit, la interior.


Samsung a prezentat mai multe dispozitive pliabile la CES 2022, inclusiv Flex G, Flex S și Flex Note. Aparent, acestea sunt aceleași dispozitive pe care compania le-a expus în august la IMID 2021, o expoziție sud-coreeană.

Merită subliniat că Samsung Display a expus aceste prototipuri, nu divizia Samsung Galaxy. Prin urmare, aceste afișaje pot ajunge în dispozitive produse de alte companii care lucrează cu Samsung Display, mai degrabă decât ca parte a mărcii Galaxy. Cu toate acestea, Flex G și Flex S se bazează pe seria Galaxy Z Fold, notează Notebookcheck. Ambele prototipuri au afișaje care se pliază în treimi, nu în jumătate.

Panoul Flex S poate fi utilizat pentru un produs pliabil. Panoul pliabil se deschide într-o formă de „S”, permițând o extindere semnificativă a spațiului ecranului, scrie Sammobile. Oferă o flexibilitate de neegalat, permițând utilizatorilor să utilizeze un dispozitiv ca smartphone, tabletă sau dispozitiv AI, deoarece pot separa un afișaj în funcție de modul în care pliază dispozitivul.

Panoul Flex G a fost dezvoltat pentru produse pliabile cu o pliere în interior. Această formă unică de „G” a panoului permite ca afișajul să fie protejat de impact extern sau zgârieturi. Acesta nu este singurul beneficiu al acestui concept de pliere, ci permite, de asemenea, ca dispozitivul să fie mai portabil, deoarece poate fi pliat de două ori.Samsung Flex Note pare însă o soluție mai degrabă pentru laptopuri. În genul noul-lansatului Zenbook 17 Fold. Flex Note se prezintă ca un gadget care poate face tranziția de la un laptop cu un ecran de 13 inch și tastatură touch la un monitor de 17 inch atunci când este întins la maximum.Conceptul Flex Slidable arată destul de asemănător cu OPPO X 2021. Dispozitivul arată și acționează la fel ca un telefon standard, dar afișajul său se rulează orizontal cu o apăsare a butonului pentru a crește spațiul real al ecranului. Demo-ul Samsung arată că zona extinsă de afișare poate fi folosită pentru aplicații și comenzi rapide.

Samsung Display ne-a oferit o primă privire asupra acestor concepte la CES 2022 Las Vegas.