Samsung a confirmat oficial lansarea Galaxy Note 7 în cadrul unui nou eveniment Unpacked 2016, pe 2 august. Dacă reveniți pe blog, o să urmărim live peste 3 săptămâmăni lansarea noului model. Ieri au apărut și teste noi cu Note 7 care arată dotări tehnice mai bune.

samsungunpacked2016-compressor

Cei de la Samsung nu dau deocamdată foarte multe detalii despre Note 7. Singurul element confirmat oficial este S-Pen, stylusul care diferențiază acest telefon de celelalte modele sud-coreene. Textul lasă să înțeleagă că da, Note 7 va fi unul dintre cele mai performante terminale din 2016. Evenimentul va fi simultan în New York, Londra și Rio de Janeiro, de la ora 6 dupămasa (ora României).

După ce o vreme se tot zvonea că Note 7 va fi cel mai puternic smartphone de anul acesta, primele teste benchmark au arătat un Note 7 aproape identic cu Galaxy S7 Edge. Mie mi s-a părut aiurea să fie așa, dar mulți au luat informația de bună. Apoi au apărut alte teste care arătau diferite alte variante de dotări, de unde am tras concluzia că nu sunt reale. Cred că sunt fie modele Samsung din laborator, fie niște teste false, fără legătură.

După imaginea de mai sus presupun că se confirmă și celebrul scanner de iris, practic vei debloca ecranul doar dacă te uiți al el. Sunt curios dacă va fi chiar un sistem sigur și eficient sau doar o găseșniță de marketing care va atrage valuri de comentarii pro și contra după lansarea oficială.

Oricum, Galaxy Note 7 rămâne principalul concurent pentru iPhone 7, așa că Samsung va avea grijă la fiecare detaliu. Lansarea este în august, dar probabil o să vedem terminalul abia la IFA Berlin, la început de septembrie. O să încerc să ajung iar la IFA pentru a descoperi cele mai noi telefoane, gadgeturi și accesorii.

Sunt curios de ce nu au mai lansat anul acesta Samsung Galaxy Edge Plus. Sau poate îl păstrează ca surpriză?