Pentru că au apărut o mulțime de zvonuri despre versiunile Note 7 și comentarii nemulțumite ale fanilor, Samsung arată noile dotări alte flagship-ului, iar acestea sunt la nivelul așteptărilor. Folosește procesorul Snapdragon 821 și are variantă cu 6GB de RAM.

Samsung Galaxy Note 7-min

Designul este confirmat oficial, cei de la Samsung Mobile au distribuit imaginea de mai sus care fusese postată de Evleaks. Nu cred că a fost o întâmplare această preluare.

De asemenea, în noile detalii dezvăluite de aplicațiile benchmark apare procesorul Exynos 8893, un produs care nu este nici el oficial lansat. Este mai mult ca sigur un procesor octa-core, iar scorurile de performanță sunt excelente, peste competiție. Dacă Exynos 8890 de la S7 are scor de 2100 de puncte single-core și 6400 multi-core în GeekBench, nou Exynos 8893 are 2300 de puncte single-core și 8110 în regim multi-core. Cu alte cuvinte este mai puternic decât versiunea anterioară. Deși este probabil ca și 821, doar o versiune cu frecvența un pic crescută, sub control.

Testele de performanță citate par să fie cu un device cu 4GB de RAM, dar toți cei care comentează scriu că Note 7 va avea 6GB de RAM. Că sunt sample-uri de test, că nu e modelul final, că poate, vor adopta sistemul cu două variante – una de 32GB și 4GB de RAM și una cu 64/128 cu 6GB de RAM.

De asemenea, se zvonește că Samsung va trece la cardurile UFS, sau va suporta și card UFS și card microSD normal. Doar că UFS este mai rapid.

Dintre celealte detalii menționez iar: ecran de 5.7 sau 5.8 inch, Super-Amoled cu rezoluție 2560×1440 pixeli, baterie integrată de 3.600 mAh, port de USB Type-C, dar și un scanner de iris care va face diferența față de alte modele. Ca și stylusul S-Pen.

Cu alte cuvinte, din punctul meu de vedere mesajul de marketing al Samsung este clar: ați așteptat cel mai tare terminal, Note 7 este cel mai tare. Cred că și cei mai aprigi critici vor fi satisfăcuți de aceste noi dotări. Dacă se cofirmă, evident. Dar eu tind să cred că da. Ar fi o prostie pentru Samsung să lanseze acum un terminal slab după ce S7 a arătat că se pot relansa vânzările în ciuda crizei.