Samsung Galaxy S22 FE, unul dintre cele mai așteptate telefoane sud-coreene, pare să fie anulat. Știrea a dat-o oficial presa din Coreea de Sud, preluată apoi de PhoneArena.

samsung galaxy s22 fe

Anularea Samsung Galaxy S22 FE

Confruntat cu probleme tot mai mari ale lanțului de aprovizionare, în special lipsa de cipuri și o cerere mai mare decât se aștepta pentru telefonul său emblematic Galaxy S22 Ultra, Samsung a încetat să mai dezvolte modelul de gamă medie superioară Galaxy S22 FE.

Modelul a devenit emblematic odată cu lansarea primului Samsung Galaxy S20 FE. Modelul prelua caracteristicile telefoanelor flagship și le aducea la un nivel de preț mai accesibil. Pentru a vinde mai multe unități în acest fel. Samsung a continuat experiența cu Samsung Galaxy S21 FE. Primul model fusese lansat în septembrie, de-asta se pregăteau cu producția din timp. Însă nu trebuie uitat că noul S21 FE a fost lansat în ianuarie 2022, deci este foarte plauzibil ca și S22 FE să fie lansat, doar că mai târziu.

Circulau însă de ceva timp zvonuri conform cărora o lansare a lui Galaxy S22 FE pare din ce în ce mai puțin probabilă. Oamenii au analizat principalele surse de informații și nu există niciun semn al unui dispozitiv SM-S900 în pregătire la Samsung. Dacă cel mai mare producător de telefoane din lume plănuia să lanseze unul, ar fi trebuit deja să existe.

Modelul S22 FE ar fi folosit procesorul Snapdragon 8 Gen 1, iar lipsa de stocuri Qualcomm i-a forțat pe cei de la Samsung să ia decizia de anulare a acestui model. Inițial, Samsung plănuia să producă 3 milioane de unități Galaxy S22 FE, deoarece seria Fan Edition este în mod tradițional foarte bine primită de piață. Cu toate acestea, Galaxy S22 Ultra se bucură de o atenție de neegalat. Vânzările bune ale modelului, în special tocmai cel dotat cu Snapdragon, i-a făcut pe sud-coreeni să regândească strategia.

Speranțe pentru un viitor Samsung Galaxy S23 FE

Phone Arena crede că anul viitor va exista un Samsung Galaxy S23 FE. Samsung nu ar fi renunțat complet la seria Fan Edition. Pur și simplu va amâna cele 3 milioane de unități planificate pentru lansarea Galaxy S22 FE spre lansarea Galaxy S23 FE anul viitor, susține raportul, în speranța că lipsa de cipuri Snapdragon 8 Gen 1 (sau, cel mai probabil, Gen 2) va fi rezolvată până atunci.