Samsung Galaxy S23 FE se apropie de lansarea oficială, au apărut multe zvonuri, poze, detalii tehnice. Dar cel mai recent zvon, este ușor trist. Nu doar că aduce Exynos, dar nu va fi un model nou, ci chiar Exynos 2200 de la Galaxy S22. Oamenii încearcă să atenueze tonul spunând că procesorul a fost optimizat.

Galaxy S23 FE CAD render

Detalii tehnice Galaxy S23 FE

Samsung se pregătește să lanseze Galaxy S23 FE, dar cu chipset-ul Exynos 2200, cel puțin pe unele piețe. Este același procesor care a alimentat seria Galaxy S22 în Europa și în alte câteva regiuni anul trecut. Cu toate acestea, se pare că firma coreeană a optimizat cipul. Galaxy S23 FE alimentat cu Exynos 2200 îl depășește pe Galaxy S22 în testele de referință.

Deși Galaxy S23 FE nu este încă oficial, populara platformă Geekbench are deja nenumărate teste de pe telefon. Cei de la GalaxyClub au compilat acele intrări pentru a-i observa performanța. Ei au descoperit că versiunea Exynos a viitorului telefon (număr de model SM-S711B) a obținut în mod constant scoruri single-core de peste 1600 pe platformă. Scorurile sale multi-core pe Geekbench depășesc în mod regulat 4100.

Pe de altă parte, Galaxy S22 alimentat de același procesor Exynos (SM-S901B) s-a străduit să atingă un scor single-core de 1500. Are doar un scor peste acesta, unele teste dând scoruri de până la 900. Telefonul Testele Geekbench cu mai multe scoruri nu au returnat scoruri peste 3500. Acesta este un decalaj de performanță consistent între două dispozitive care au același chipset.

Bine, scorurile pot fi influențate și folosind stocare și memorie de ultimă generație. Managementul termic a fost una dintre cele mai mari probleme cu procesoarele Exynos în ultimii ani. Asta duce la performanțe slabe și la un consum mai mare de energie decât soluțiile Snapdragon concurente. Samsung a fost puternic criticat pentru acest lucru.

Cu toate acestea, cipurile Exynos revin acum la flagship-urile Galaxy. După Galaxy S23 FE, seria Galaxy S24 va folosi și SoC-urile Snapdragon 8 Gen 3 și Exynos 2400 pe diferite piețe. Timpul va spune dacă această decizie se întoarce împotriva lui Samsung.

Alte specificații vor include un afișaj AMOLED de 6,4 inch, cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz, opțiuni de stocare de 128 și 256 GB, o baterie de 4.500 mAh și o cameră combinată de 50 MP + 8 MP (ultrawide) + 12 MP (telefoto).

Deocamdată nu știm data lansării acestui dispozitiv. Dar sunt convins că nu vom aștepta prea mult.