Lansarea Samsung Galaxy S23 FE pare să fie iminentă, ies la suprafață noi detalii privind bateria și ale camerele foto. Modelul este de așteptat să fie prezentat abia în octombrie, dar acest lucru ar putea fi devansat, ca și toate celelalte lansări Samsung de anul acesta.

galaxy s23 fe

Detalii tehnice Samsung Galaxy S23 FE

Ecran: 6.5 inch Dynamic AMOLED 2x, FHD+
Procesor: Exynos 2200 SoC (cel de pe Galaxy S22)
GPU: Samsung Xclipse 920 (cu AMD)
Memorie: 8 GB RAM
Stocare: 128 / 256 GB
Camere foto: 50 + 12 + 12 megapixeli
Selfie: 32 megapixeli
Dimensiuni: 155.7 x 74.5 x 7.9 mm
Greutate: 177 g
Baterie: 4.500 mAh
OS: Android 13, One UI 5.1
Tehnologii: Wi-Fi 6e, Bluetooth 5.3, USB-C, NFC
Preț: N/A

Lansarea Samsung Galaxy S23 FE

Deși au existat zvonuri că Samsung anulează gama FE (Ediția Fan), noile informații zic că este posibil să vedem în sfârșit un Samsung Galaxy S23 FE. Nu a existat un S22 FE. Ultimul model Fan Edition lansat a fost Samsung Galaxy S21 FE, deoarece gigantul sud-coreean a sărit peste S22 FE. Acum, se pare că marca se pregătește să dezvăluie Galaxy S23 FE la sfârșitul acestui an, deoarece unele detalii hardware au apărut online.

Samsung Galaxy S23 FE va avea numărul de model SM-S711, ceea ce sugerează o singură variantă. Totuși, este plauzibil să presupunem că vor avea măcar alternativele 128/256 GB de stocare. Bateria telefonului va avea numărul de model EB-BS711ABY. Se așteaptă ca Samsung Galaxy S23 să aibă o cameră de 50 de megapixeli. Decizia controversată, care va supăra fanii aceste serii, este legată de procesor, estimat să fie Exynos 2200 SoC, conform 91mobile.com.

Separat, un raport al WinFuture care citează date din baze de date de import-export a scos la iveală câteva detalii despre prototipurile presupusului dispozitiv. Aceasta arată numărul de model SM-711B, care se presupune că este o variantă europeană și confirmă numele de cod. Baza de date dezvăluie că Galaxy S23 FE va avea un senzor de cameră principală de 50 MP.

Mai mult, intrările nu au fost înregistrate până la sfârșitul lunii aprilie 2023, care este la scurt timp după ce primele instrumente și componente de producție au fost înregistrate în aceleași baze de date. „În mod normal, este nevoie de cel puțin trei luni pentru ca un nou smartphone Samsung să fie pus în vânzare după prima mențiune în aceste baze de date”, se spune în raport.

Samsung Galaxy S23 FE este de așteptat să includă chipset-ul Exynos 2200. În comparație, seria Samsung Galaxy S23 este livrată cu Snapdragon 8 Gen2.

Alte informații despre Samsung Galaxy S23 FE

Vânzările familiei Samsung Galaxy S23 au scăzut semnificativ în această lună. Acest lucru pare să fie cauzat de cererea mai mică decât se aștepta din partea „consumatorilor” la modul general. Fanii seriei au adoptat noile dispozitive devreme și-au cumpărat cu toții dispozitivele noi până în martie. După aceea, se pare, nu mulți alții și-au dorit să se intereseze de cele mai noi și mai bune telefoane Samsung.

Zvonurile spun că vânzările pentru întregul trimestru al doilea (aprilie-iunie 2023) sunt pe minus. Linia emblematică Galaxy S a companiei sud-coreene înregistrează scăderi cu 20% în comparație cu ceea ce a reușit seria Galaxy S22 anul trecut.

Poate de-aici ideea de a pune Exynos-ul de anul trecut pe noul dispozitiv. Însă, Samsung uită că Fan Edition a apărut tocmai datorită protestelor față de Exynos. Consumatorii fani Samsung și-au dorit telefoane cu Snapdragon. Primele ediții FE erau ambele cu Snapdragon. Acum Samsung încearcă să schimbe acest trend. Sau poate doar zvonurile sunt stupide.

Primul telefon Fan Edition a fost lansat în septembrie 2020 și avut și el mare succes. De fapt era plasat undeva între Galaxy S20 de bază și Galaxy S20 Plus, dar cu dotări de bază. Procesorul său era Snapdragon, în timp ce modelele Galaxy S veneau cu Exynos în România.

Tradiția a fost păstrată la Galaxy S21 FE, dar el a fost lansat abia în ianuarie 2022. De-asta nu putem ghici cu precizie data lansării S23 FE.

Anul trecut, un S22 FE a fost anulat din cauza penuriei de cipuri. Se presupune că această problemă de producție ar fi acum rezolvată.

Se presupunea inițial că lansarea ar fi în octombrie 2023. Dar cam toate evenimentele Samsung de anul acesta au fost devansate. Lansarea din primăvară a fost mai devreme, iar cea de vară va fi la final de iulie, în loc de august. Putem merge astfel pe o lansare în septembrie, dacă S23 FE nu va fi cumva menționat la evenimentul Galaxy Unpacked de vară.