Samsung Isocell HP3 ar fi o nouă variantă pentru senzorul Isocell HP1 de 200 de megapixeli. Informația este pe surse și zvonerii cred că un HP2 va fi folosit exclusiv pe Samsung Galaxy S23 Ultra.
Update: HP3 a fost lansat oficial.

Samsung Isocell HP3

Ce știm despre Samsung Isocell HP3

ISOCELL HP1 de 200 de megapixeli (foto) a debutat oficial în septembrie. A fost primul senzor CMOS de 200 de megapixeli din lume. Opt luni mai târziu, HP1 nu și-a făcut încă apariția pe niciun smartphone. Însă zvonurile spun că Samsung lucrează deja la ceea ce pare a fi un succesor, rapoartele anterioare indicând că ar putea apărea pe Galaxy S23 Ultra.

Rezoluția ultra-înaltă a ISOCELL HP1 este un mare pas înainte pentru fotografia mobilă. Este bazat pe pixelii de 0.64 microni ai Samsung. Pentru a ajuta utilizatorii să profite din plin de senzorul de 200 MP, ISOCELL HP1 vine cu noua tehnologie hibridă de separare a pixelilor 4×4 de la Samsung. Aceasta vă permite să ajustați aspectul pixelilor pentru a se potrivi cu mediul de fotografiere. Sistemul utilizează un software sofisticat, bazat pe învățare profundă, Remosaic.

Poate să înregistreze videoclipuri clare 8K cu pierderi minime în câmpul vizual. Funcționează combinând patru pixeli într-un pixel cu dimensiunea de 1,28 μm, permițându-vă să capturați videoclipuri superbe de 8K la 30fps și clipuri uimitoare 4K cu încetinitorul la 120fps.

Fără alte detalii suplimentare

ISOCELL HP3 va reprezenta următoarea generație din seria de senzori de 200 de megapixeli. Detaliile noului HP3 sunt necunoscute, dar se poate aștepta să se potrivească cu dimensiunea senzorului HP1 de 1/1,22 inch și 2,56 µm după separarea pixelilor 16-în-1.

Deși acele specificații par impresionante, nu trebuie uitat că nici prima variantă nu a ajuns pe vreun telefon. HP1 a fost ignorat în realizarea Galaxy S22 Ultra în favoarea ISOCELL GN3. La acest moment pare destinat doar viitorului telefon Edge 30 Ultra al Motorola. Potrivit unor rapoarte, acești senzori de 200 MP sunt destinați doar a fi vânduți producătorilor OEM terți și nu pentru telefoanele proprii ale Samsung. Pe de altă parte, zvonurile au susținut și că Galaxy S23 Ultra ar putea fi echipat cu un astfel de senzor. Rămâne să vedem asta.

Via