Samsung a lansat oficial un senzor foto de 64 de megapixeli, cel mai puternic de până acum. Pe lumină face poze super-detaliate de mari dimensiuni, iar pe lumină redusă face poze la 16 megapixeli, combinând câte patru pixeli alăturați.

Samsung a prezentat doi senzori, Iscoell Bright GW1 de 64 de megapixeli, precum și Iscoell Bright GM2 de 48 de megapixeli. Deși nu am găsit pe site-ul oficial, DPReview spune că formatul senzorului este 1/2 inch. Adică sunt vești bune și vești proaste.

Pentru a atinge nivelul de 64 de megapixeli, Samsung a integrat cei mai mici pixeli disponibili pe un astfel de senzor foto, respectiv de 0.8 microni. Majoritatea camerelor folosesc pixeli de 1 micron, iar cele mai bune din ce am citit au pixelii mari, de 1,4 – 1,6 pentru telefoane, până la 8.4 microni pentru camerele foto Full Frame. Totuși, senzorul Samsung are acea capacitate de a uni pixelii, Tetracell a denumit-o compania, care permite realizarea de imagini cu pixeli de 1.6 microni. Această tehnologie este pentru condiții de lumină slabă, unde e nevoie de pixeli mai mari. De asemenea, tehnologia Remosaic este utilizată pentru scenele cu lumină mare, astfel încât să iasă imaginile corect.

ads

Dimensiunea senzorului nu este foarte mare, 1/2 inch este mai mare decât majoritatea telefoanelor, dar sub ce oferă Huawei pe P30 sau Mate 20 Pro, respectiv 1/1.7 inch. Până acum, cel mai mare senzor foto pe un smartphone rămâne cel utilizat la Lumia 800 și apoi la 1020 Pureview, care era pe format 1/1.2 inch, de altfel singurul apropiat de rezultatele obținute cu o cameră foto, dar pentru care aveai nevoie de setări manuale, pentru că cele auto erau la acea vreme destul de slabe. Noul Nokia 9 Pureview are senzor de 1/2.8 inch, fără nicio legătură cu originalul.

Tehnologia Dual Conversion Gain (DCG) permite transformarea luminii în semnale electrice, utilizând astfel lumina mai eficient pentru fotografiere. Senzorul beneficiază de Super PD, un mod autofocus cu detecție de fază. De asemenea permite filmarea Full HD la 480 fps, pentru a obține cât mai multe detalii la filmare. Senzorul de top suportă tehnologie real-time HDR cu 100dB, oricialii Samsung spun că toate camerele actuale folosesc 60dB însă ochiul uman recunoaște 120dB, deci se apropie de valoarea ideală.

Senzorii foto vor intra în producția de masă în a doua parte a acestui an.

Via: TrustedReviews