În weekendul 30 septembrie – 1 octombrie 2017, la Biblioteca Națională, are loc Sci+Fi Fest 2017, un eveniment ajuns la cea de-a doua ediție în România. Anul trecut mi-a plăcut, am să trec și zilele următoare pe-acolo.

Sci+Fi Fest aduce în fața publicului larg oameni de știință și cercetători români, scriitori science fiction și promotori ai tehnologiei, educației și SF-ului românesc. De asemenea, cuprinde numeroase alte atracții pentru publicul larg, de la observații astronomice cu telescoape profesioniste și lansări de carte științifică și SF până la mini-conferințe și workshop-uri sau expoziții de roboți, drone, tehnologii verzi și mașini electrice.

Sci+Fi FEST 2017 se deschide pentru marele public sâmbătă 30 septembrie, începând cu orele 17:00, la Biblioteca Națională a României (Bulevardul Unirii 22), festivalul desfășurându-se atât în interior, cât și în parcarea exterioară, special amenajată pentru eveniment. Pe lângă expoziții și demonstrații live, ziua de 30 septembrie este consacrată unui maraton de mini-conferințe dedicat cercetării românești, iar pe finalul programului echipa Știință & Tehnică va prezenta, în premieră, principalele concluzii ale periplului #MareaExpeditieAmericana, dar și noua ediție specială a revistei, dedicată acestei misiuni unice în istoria de 70 de ani ai publicației.

Ziua de duminică, 1 octombrie, demarează în forță la orele 11:00 cu o serie de prezentări din domeniul educației, unde avem ocazia să cunoaștem câțiva dintre elevii eminenți și proiectele lor câștigătoare la diverse competiții internaționale. Urmează o inedită conferință pe tema electromobilității, dar și un moment foarte așteptat de demonstrație de scrimă. A doua parte a zilei este dedicată scriitorilor și editurilor de SF&Fantasy, iar seara va fi marcată de un moment ceremonial în cadrul căruia Știință & Tehnică oferă premii celor mai importanți scriitori SF, dar și cercetătorilor, inventatorilor și oamenilor de știință ai momentului.

Intrarea la Sci+Fi FEST 2017 este gratuită, fiind așteptați în special copiii, elevii și studenții pe care echipa organizatoare dorește să-i familiarizeze cu știința și tehnologia și să le deschidă apetitul spre științele exacte și spre cariere din domeniul cercetării științifice și inovației.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!