Cel mai scump smartphone Android la ora actuală – fără să apelăm la huse din aur și cristale Swarowksi – este Solarin, realizat de Sirin Labs, companie care promite că a securizat telefonul, fiind practic imposibil de interceptat.

SOLARIN-Flat-Front-with-UI-and-Notification

Terminalul Solarin are dotările unui smartphone de 250 de dolari, dar costă 14.000 de dolari. E drept, Vertu are și el modele exclusive realizate cu branduri auto precum Bentley, care costă mai mult. Dar Sirin Labs nu este o firmă premium, nici asociată cu vreun brand mare. Atunci cum pot cere un astfel de preț?

Fiecare terminal Solarin are două instanțe de Android complet separate. Una este pentru distracție, aplicații, social media, Internet și ce vrea utilizatorul să facă pe un telefon. Iar a doua, spun ei, este partea securizată complet. Platforma este protejată împotriva oricărei modificări și conține aplicațiile necesare pentru comunicare criptată.

ads

Este protejată și versiunea de Android normală, cu ajutorul firmei specializate Zimperium, iar Sirin Labs are o echipă dedicată de specialiști în securitate. Versiunea protejată de Android este suplimentar criptată complet cu ajutorul soluției Koolspan. Firma folosește criptare chip-to-chip, versiuea 256-bit AES, cu alte cuvinte protecție de nivel militar.

Oficialii companiei au vorbit despre doi ani de cercetare în laboratoare din Israel și Suedia, iar decizia a fost să facă cel mai bun produs, indiferent de preț, să nu renunțe la nimic petru a reduce costurile.

Terminalul are altfel tehnologie de anul trecut, procesor Snapdragon 810, care oferă o performanță ok, dar nu de top. Camera foto are un senzor de 24 de megapixeli, sunt curios cine l-a produs. Lansarea comercială va fi din 30 iunie, la Londra, vor intra în magazine de super-lux.