SeedBlink, platforma de investiții în start-up-uri de tehnologie, vizează o finanțare Seria A de 3 milioane de euro pentru a se extinde în Europa. Platforma vrea să listeze minimum 150 de startup-uri și să atragă 30.000 de investitori individuali până la finalul 2022.

Folosesc propria platformă

SeedBlink se va lista practic pe propria platformă, în 27 mai 2021, de la ora 10.00 AM, investitorii având posibilitatea să participe cu tichete începând de la 2.500 euro. Investitorul principal este un VC important din regiune, căruia i se vor adăuga alți investitori instituționali precum și comunitatea SeedBlink. Numele finanțatorului principal va fi anunțat dupa finalizarea procesului de due dilligence.

SeedBlink este o platformă care democratizează accesul la investiții în stadii timpurii pentru investitorii care nu dispun de sume mari sau de timpul necesar pentru a intra în cluburi exclusive. Platforma a fost lansată în decembrie 2019 de foștii bancheri Andrei Dudoiu și Ionuț Pătrăhău. La începutul anului trecut, Radu Georgescu și Carmen Sebe, doi dintre cei mai cunoscuți specialiști în tehnologie din România, s-au alăturat ca parteneri. Echipa a participat la 45% din rundele de finanțare (Pre-Seed și Seed) ale startup-urilor românești în 2020.
SeedBlink a lansat 42 de campanii de finanțare în cele 18 luni de la înființare, ajutând astfel startup-urile să atragă o sumă totală în valoare de 15 milioane de euro de la investitori individuali și fonduri de tip VC (55% din sumă prin equity crowdfunding). Rata de succes a campaniilor a fost de 95%. Startup-urile din platformă au atras peste 5.000 de investitori din 15 țări.

Planuri de viitor

Conducerea SeedBlink are în plan dezvoltarea internațională a platformei începând cu ultimul trimestru al acestui an prin crearea de parteneriate cu principalele hub-uri de tehnologie din Europa. Intenția SeedBlink este de a modela viitorul tehnologic al Europei prin crearea unei platforme care să îmbine vizibilitatea generată de crowdfunding, flexibilitatea investitorilor de tip angel și structurarea pe care o fac VC-urile. De asemenea, managementul își dorește ca în următoarele trei luni să constituie un Advisory Board cu specialiști seniori din regiune.

Managementul SeedBlink își propune totodată să deservească un public mai larg cu produse și servicii. Printre acestea se numără crearea unei piețe secundare, dezvoltarea unei rețele de experți, extinderea modalităților de interacțiune între actorii implicați prin intermediul tehnologiei.